За да ознаменуваме края на европреЦедателството и интеграцията на Западните

...
За да ознаменуваме края на европреЦедателството и интеграцията на Западните
Коментари Харесай

Епизод пореден: европредседателят се олива

" За да ознаменуваме края на европреЦедателството и интеграцията на Западните Балкани, предлагам да създадем един воден кулоар София (пристанище НДК към този момент е в експлоатация) – Преспанското езеро " ; " Доскоро Амазонка беше най-голямата река – е към този момент не е " ; " Молете се за мен, потеглям за Люлин " ; " При Софиянски не валеше по този начин " – тези и други сходни мнения провокира в обществените мрежи потапянето на столицата от летния дъжд. Но да оставим опитите за остроумие и духовитост настрани. Да поговорим съответно.

Пороят отми мръсотията и разкри язвите. Насреща ни се опулиха грозните лица на проблемите в столицата. Проблеми в построяването на метрото, подлезите, улиците, шахтите Винаги през този интервал от годината, напролет, има значителни дъждове, градушки. И както нормално управляващите останаха потресени, надълбоко сюрпризирани.

Да сте чули кметицата на София, госпожа Фандъкова да е поела лична отговорност за случилото се, да вземем за пример като си подаде оставката? А някой да е дръзнал да й я изиска? " Много индикативен е фактът, когато спре изобилният дъжд, какъв брой бързо се оттича водата Оценките ще ги даваме по-късно за това кой си е приключил работата и кой не. " – това се задоволи да означи кметицата. Така е.

Всичко тече. Всичко се оттича

Само да запазим самообладание и хладнокръвие. Начинът, по който столицата забуксува като пате в кълчища по време на пороя, беше действителната кулминационна точка на шестмесечното председателство на България на Съвета на Европейски Съюз. Оливането на финалната права беше същинският сеир, без значение дали е шашардисал еврочиновниците на посещаване в столицата, или е останал единствено за вътрешна консумация, за медитативна приятност. Изобщо, дъждът беше каденцата на евросимфонията, дирижирана от премиера Борисов, в която главният музикален инструмент беше един гръмовен барабан.

Но, с цел да съм справедлив, написаното не значи, че нищо не беше реализирано за тази половин година. Например, срещата на върха в София даде трамплин за пробива по въпроса за името на Македония. Нашата съседка евентуално напълно скоро ще получи покана за участие в НАТО и ще стартира договаряния за присъединение към Европейски Съюз (друг е въпросът, че вероятността за последното е прекомерно далечна). Членството в тези " фамилии ", изключително в северноатлантическия пакт, ще даде доста по-големи гаранции за стабилността на целия район. И, макар че не бяха дадени никакви съответни вероятности пред Западните Балкани, от позиция на консолидираното им в Европейски Съюз, въпреки всичко Брюксел пое уговорката да влага стотици милиони в района – факт, който не може да бъде омаловажаван.

Въпросът обаче е различен. Какво съответно завоюваха елементарните, български жители от прословутото европредседателство? Отговорът е: нищо изключително. Не сме се удавили на края на Искъра.

Ситуацията е " ранг шанжмон "

България продължава да е болният човек в Европейски Съюз, най-бедната и най-корумпираната страна в общия европейския дом. На 14-ти юни имаше необикновен празник. Пет години след митингите против назначението на Делян Пеевски за началник на ДАНС, Пламен Георгиев, ръководителят на антикорупционната комисия съобщи, че медийният магнат е един от най-проверяваните и най-чисти хора в страната, един от най-големите данъкоплатци. Делото за КТБ също тече обикновено.
Същинските виновници ще спят умерено.

Докато вълните от хиляди страници, давят истината

Най-вероятно, единствено обвинителният акт ще се чете близо 2 години. И нито ред в материалите по делото за финансовата пирамида ощетила другите, елементарните данъкоплатци, с 4 милиарда лева, за ролята на висши политици за нейното безметежно действие в продължение на години. Това значи единствено едно. Ако има други банки, които работят на сходен " принцип ", те ще продължат да работят до момента в който не пристигна, за голяма изненада на всички институции, и изключително на Българска народна банка, новият финансов колапс.

Във връзка с митингите в отбрана на хората с увреждания, станахме безмълвни очевидци и на следващия епизод от " тангото на Борисов ". След като се видя, че оставката на обществения министър Бисер Петков, няма да изиграе ролята на нормалния комфортен бушон, който да смъкна насъбраното напрежение, а ще има противоположната, възпаляваща роля, министърът незабавно бе върнат на кръга. Щом това е министърът, който им харесва, да седнат да създадат по този начин, че тази тематика да ми се махне от главата и на мен, и на всички вас, сподели яростно Борисов в Измир.

Правилно. Премиерът е посланик и геополитик. Той е пълководец. Човек зает с огромни планове. С велики каузи. Какви са тези нелепи, арогантни искания на някакви си майки? Борисов и кабинетът към този момент са създали доста, премного – " дали " са пари за пансионерите, учителите, преподавателите Не може министърът на финансите Влади Горанов да утеши всички, на всички да угоди. Ясно е, че тези, които биха изискал оставката на премиера, поради изявлението му за " махането от главата ", са обладани от злоба. Те не схващат, че на Борисов главата му би трябвало за друго.

И още.
Някакви офицери починали, тъй като вертолетът им бил нередовен. Ужасно, несъмнено, само че какъв избор на съмнение желае опозицията? Откъде-накъде! Каква проблеми в защитата и сигурността? Това е опит да се натрупа политически капитал от лична покруса. А и всичко ще е доста звук за нищо. Ясно е, че вотът е жертван. Политическият картел работи по-точно и предвидимо от часовниците на върха на часовниковата кула в Мека. Представителите на институциите ще продължат да се оливат.

За нас остават остроумията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР