За да отслабнете, важно е не само какво ядете и

...
За да отслабнете, важно е не само какво ядете и
Коментари Харесай

Да ядеш и да слабееш - възможно е! Консумирайте тези храни

За да отслабнете, значимо е освен какво ядете и по какъв начин упражнявате, само че и какъв брой калории поглъщате дневно. Намаляването на калориите е мъчно, в случай че имате добър вкус. Това поражда нужда да хапвате повече нискокалорични засищащи храни, които ще ви оказват помощ да намалите броя на храненията, да не похапвате сред тях, да избегнете пристъпите на вълчи апетит, съчетани с опустошение на хладилника през нощта, и да намалите употребяваните калории дневно. Вижте кои са нискокалоричните засищащи храни.

1. От зеленчуците тиквата, целината, зелето ви засищат за най-дълго. Богати са на фибри, които оказват помощ да се чувствате сити, и са небогати на калории. Повечето зеленчуци като се изключи картофите и царевицата са с невисок гликемичен показател, съдържат доста вода и малко калории и подкрепят поддържането на равнищата на кръвната захар постоянни, както и отслабването.

2. Сините сливи са плодът, който засища най-добре и е с малко калории. Добре засищат и бананът, пъпешът, гроздето, само че те са богати на въглехидрати, гликемичният им показател е висок и не се предлагат при диета за намаляване. Ябълките също се предлагат за насищане, защото съдържат доста фибри и пектин. Характерното при тях е, че е добре да хапнете ябълка половин час преди главното хранене, с цел да намалите апетита и да изядете по-малко от това следващо главно ядене.

3. Чудесно и за дълго ще заситите глада с ядки. Ядките обаче са богати на калории, тъй че внимавайте с количествата. Хапвайки шепа ядки вместо елементарната ви обичайната закуска, ще сте сити до обяд, а постоянно и до по-късни часове. Така ще намалите употребяваните калории през останалата част на деня. Само внимавайте – 50 до 70 гр. ядки вместо едно хранене, а не 100 гр. след хранене – последното няма да подкрепи отслабването ви. Ядките подтикват хормоните, потискащи апетита. Същото вършат и авокадото, и маслините. Може умерено да ги включите в ежедневното си меню.

4. Изследване сочи, че хората, консумиращи бобови храни по-често, по-добре управляват тежестта си. Лещата е идеална за задачата. Богата на протеини, фибри и антиоксиданти, бедна на мазнини и калории и с невисок гликемичен показател, тя е идеалната храна за насищане, надзор на глада и реализиране на фина талия.

5. Ако стартирате деня си с яйца – омлет, на очи или варени, то ще се чувствате по-сити, ще избегнете пристъпите на апетит и ще спестите калории, което ще ви помагне да отслабнете. Яйцата са богати на белтъчини и потребни за здравето, единствено внимавайте с тях, в случай че имате нараснали равнища на холестерол – в този случай избягвайте жълтъците и си хапвайте единствено белтъците.

6. Кафе. Кафето е напитка, не храна, само че то, както и водата, оказват помощ да потиснете глада, карат ви да се чувствате по-сити и да намалите количеството и калоричността на употребяваната храна. С кафето естествено не следва да прекалявате, само че вода може да пиете в огромни количества всеки ден. Ако ви е безвкусна, прибавете резенчета лимон, портокал, мандарина или различен апетитен плод към нея. Това няма да усили доста калорийния ви банкет, само че ще направи пиенето на вода прелестно.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР