За да не се стига до пореден локдаун при навлизащата

...
За да не се стига до пореден локдаун при навлизащата
Коментари Харесай

Симидчиев: Няма опасност от редки странични ефекти след ваксиниране

За да не се стига до следващ локдаун при навлизащата четвърта коронавирус вълна, би трябвало да се обединим и да се имунизираме, с цел да създадем публичен имунитет, прикани пулмологът и народен представител от “Демократична България” доктор Александър Симидчиев.

“Дали четвъртата вълна ще бъде доста висока, или ще бъде разтлана и необятна, зависи от държанието ни като общественост. Това е стратегическият отговор към тази опасност и нещото, което ще реши какво ще се случи при нас, а не самостоятелното деяние на един човек.” Това сподели Симидчиев във видео диалог с народния представител Манол Пейков във фейсбук, в който отговаряше на въпроси на консуматори, оповестиха от централата на групировката.

Симидчиев изясни метода, по който работят имунизациите и съобщи, че с тях боледуването протича по-рядко и леко, с по-малко странични резултати и доста по-малко починали хора.

“Ние се раждаме с безусловно празна имунна система, която не знае против какво ще би трябвало да се бори. Това, което вършат имунизациите, е да дадат дребна част от причинителя. Ваксинопрофилактиката промени радикално актуалната медицина и няма потребност да боледуваме, с цел да развием имунен отговор”, сподели той.

Пулмологът посочи, че с цел да излязат на пазара, имунизациите наложително би трябвало да преминат през 3 етапи на изследване. Добави, че страничните резултати от тях се появяват въз основата на това с каква периодичност са в популацията и не могат да продължат повече от 2 месеца.

“Страничните резултати, които можем да чакаме, са не по-малко от 1 на 10 000. Няма заплаха да се появят някакви редки странични резултати, тъй като към този момент има прекалено много приложени дози. 99.9% от непредвидените реакции се разказват в границите на към 60 дни след използването на имунизацията. Всички странични резултати с по-дълъг интервал са резултат от някакъв различен фактор, който е настъпил след използването на ваксината”, добави той.

Д-р Симидчиев посочи, че при новия индийски вариант ефикасността от имунизацията на равнище популация сигурно е спаднала. Посочи, че е извънредно значимо да се съблюдават ограниченията, с цел да се сведе разпространяването на вируса до най-малко.

“Вирусът има един единствен стратегически приоритет и това е той да оцелява. Когато ние му сложим някаква спънка, понижаваме с 30-40 % опцията той да работи. Единственото 100-процентово ефикасно нещо, е да използваме напълно интелекта на нас като общество против гените на този вирус, което значи да използваме маски, да съблюдаваме отдалеченост, да поддържаме хигиена и да се ваксинираме”, сподели той.

Александър Симидчиев съобщи, че имунизацията на децата не е проблем, само че не е извънредно нужна, тъй като при тях рисковете са единствено от разпространяване на вируса. Подчерта, че безспорен приоритет е имунизацията на учителите и хората, които се занимават с деца.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР