За да не бъде смущавано спокойствието на новия председател на

...
За да не бъде смущавано спокойствието на новия председател на
Коментари Харесай

Оставиха журналистите без микрофони на пресконференцията с Урсула фон дер Лайен

За да не бъде смущавано спокойствието на новия ръководител на Еврокомисията, от Министерския съвет безусловно оставиха публицистите без микрофони на взаимната конференция с премиера Бойко Борисов. Урсула фон дер Лайен бе на посещаване у нас в четвъртък. Двамата с Борисов имаха диалози и срещи, а най-после бе оповестена конференция в Министерски съвет.

Оказа се, че микрофоните на местата на публицистите са отвинтени. Очевидно домакините са се страхували родните медии да не слагат в неловко състояние значимата гостенка. Подобно терзание изрази персонално Борисов.

Така публицистите бяха обезоръжени да питат каквото и да е - освен по отношение на ресора на еврокомисаря ни Мария Габриел, само че и по всевъзможни други тематики. А ползата беше понятен, защото това е първа аудиенция на Урсула фон дер Лайен в България и необичаен късмет за българските медии да слагат въпросите си.

„ Няма да има въпроси, тъй като може, не за друго, да сложим в неловко състояние да дава отговор за нещо, което още не е в цялостния тип контрактувано. А пък, доколкото се познаваме през годините, аз ви давам обещание, че тя скоро отново ще пристигна в България, към този момент когато имаме и подредена комисия, тъй че и да зададеме и други въпроси.... Да бъдем по този начин общителни към нея, до момента в който още си подреди екипа, това съм заречен ", сподели Бойко Борисов в края на изказването си в четвъртък.

" По молба на екипа на Урсула фон дер Лайен сделката беше да няма въпроси след изказванията ", обясни пред Mediapool началникът на държавната осведомителна работа Севдалина Арнаудова.

Както Борисов сподели на брифинга, " до момента в който всичко не бъде решено, нищо не е решено ", и затова шефката на Еврокомисията не е желала да дава отговор на въпроси.

След изказванията на двамата демонтираните микрофони са били върнати още веднъж на местата им, посочи Севдалина Арнаудова.

Посещението на Урсула фон дер Лайен в София е част от консултациите, които тя организира с водачите на страните членки на Европейски Съюз преди представянето на цялостния състав на новата Еврокомисия за утвърждение пред Европейския парламент.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР