За да може освобождаването да бъде включено в дневния ред

...
За да може освобождаването да бъде включено в дневния ред
Коментари Харесай

Калин Стоянов внесе предложението за освобождаването на главния секретар на МВР

За да може освобождението да бъде включено в дневния ред на Министерски съвет, би трябвало авансово да е осъществена тази съгласувателна процедура с президента, обясняват от Министерство на вътрешните работи.

Прекратяването на пълномощията на Тодоров беше поискано на брифинг на премиера Николай Денков предходната седмица, откакто беше осъществено покушението против Алексей Петров.

" Има обстоятелства, които демонстрират, че има проблем с организацията в министерството. Тези проблеми са свързани с отговорността на основния секретар. На процедура министърът не работи с него, тъй като няма доверие и счита, че има проблеми във връзка с организацията ", уточни тогава министър-председателят.

" Част от полемиката през днешния ден сподели, че има и вътрешен проблем в Министерство на вътрешните работи. Няколко групи обстоятелства сочат, че има проблем с организацията във ведомството. Те са свързани с активността на основния секретар. На процедура министърът не работи с него, тъй като му няма доверие и счита, че има проблеми, които са зародили преди в служба да встъпи този екип на Министерство на вътрешните работи. Неслучайно, на срещи, които сме имали до момента, в случай че не участва министърът, идва заместник-главният секретар ", сподели Денков.

И добави, че по всички тези аргументи е помолил Калин Стоянов " да не търпи повече тази обстановка " и да изготви отчет с искане за промяна на Петър Тодоров и въпросният отчет да бъде импортиран в Министерски съвет, гласуван в сряда и изпратен към президентството.

Петър Тодоров беше назначен по време на едно от служебните държавни управления на президента Румен Радев.

Попитан за коментар по отношение на убийството на Алексей Петров, Румен Радев съобщи, че българите чакат отговори каква е ролята на Петров в " стъкмяването на обединението, какви задължения са поемани към него, какви високи постове в страната са му обещавани, от кого и при какви условия ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР