За да имат успехи, европейските учени и иноватори трябва да

...
За да имат успехи, европейските учени и иноватори трябва да
Коментари Харесай

Денков от Давос: Европейските учени и иноватори трябва да имат възможност да експериментират

За да имат триумфи, европейските учени и иноватори би трябвало да имат опция да опитват повече. Така ще съумеят в съревнованието със Съединени американски щати и Китай. Това обръщение насочи министър-председателят акад. Николай Денков в границите на Световния стопански конгрес в Давос, където взе участие в полемика на тематика „ Стремежът на Европа към нововъведения ", оповестиха от Министерския съвет.

Премиерът уточни, че както в науката, по този начин и в нововъведенията опцията да бъдат правени повече опити, въпреки и огромна част от тях несполучливи, е от значително значение за крайния резултат. Именно по тази причина последователно се трансформира и остарялата концепция, че с цел да има финансиране, е значимо да има бърз триумф.Другият основен фактор, съгласно премиера акад. Денков, е партньорството сред науката и бизнеса. Министър-председателят добави още, че е от огромно значение да не бъдат противопоставяни фундаменталната и приложната просвета – принцип, който в Съединени американски щати е съзнателен и прибавен по-рано от Европа. 

 
 
„ Те развиха своята научна екосистема, обвързвана с нововъведенията, по-бързо от Европа ", уточни акад. Денков и добави, че Европа следва да се развива в това отношение в ускорени темпове.В полемиката участваха също еврокомисарят за нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта Илиана Иванова, испанският министър на цифровата промяна Хосе Луис Ескрива, проф.

Мария Лептин, президент на Европейския научноизследователски съвет и Димитри де Врезе изпълнителен шеф на нидерландска мултинационална корпорация, работеща в региона на здравето. Всички участници се съгласиха, че Европа би трябвало да резервира гениите си и също по този начин да бъдат положени повече старания за привличането на новаторски мозъци, тъй че да бъдем още по-гостоприемни за науката.

 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР