За да имаш армия, тя трябва да има дух, мисля

...
За да имаш армия, тя трябва да има дух, мисля
Коментари Харесай

Никой не е готов за съставяне на правителство, заяви Каракачанов

За да имаш войска, тя би трябвало да има дух, мисля че променихме духа и самочувствието на българския военнослужещ - от боеца до генерала, тъй като дълги години армията беше единствено унижавана и подценена, съобщи вицепремиерът в оставка Красимир Каракачанов, който взе участие в парада за Деня на храбростта.

" Мисля, че за четири години успяхме освен поради нарастването на възнагражденията, само че и поради напъните, които бяха направени, за възобновяване на съществуващата техника, плановете за закупуване на нова техника, отношението, което видяха - това е главното нещо ", сподели още Каракачанов и напомни думите на Наполеон, че 1 морално квалифициран боец се равнява на 6-ма готови

Той акцентира, че техниката, която е взела участие на парадите през днешния ден, е удостоверение за модернизацията на армията и посочи, че новата инфраструктура на Граф Игнатиево ще е подготвена до 2024 година

Каракачанов разяснява и сегашната политическа конюнктура.

" Никой не е подготвен за сформиране на държавно управление. Няма по какъв начин една, две, три политически обединения и след идващите избори да създадат болшинство. Това значи, че би трябвало да се загърби персоналният нарцисизъм и някакви партийни пристрастия, тъй като в последна сметка има смисъл от партии, в случай че те работят за страната. Трябва да се търси естествен разговор. Още септември го предложих. Трябва да се седне на една маса, да се посочат главните проблеми пред страната, да се посочат и методите за тяхното решение и да се търси нещо, което би обединило политиците. Това какво ги разделя виждаме 32 години “, акцентира той.

Той призна, че контактите с Валери Симеонов не са спирали и връзките са непокътнати.

" С Волен Сидеров контакти не сме поддържали повече от една година, а и не виждам смисъл с човек, който бе главната причина за торпилиране на обединението " Обединени патриоти ". Така не се прави коалиция. Няма смисъл да се повтаря едно и също като неточност. С Марешки не сме поддържали контакти. Не сме водили диалози. Той е на етапи. Когато има предпочитание да прави коалиция с нас, ни хвали и доста ни обича. Когато види, че няма да създадем коалиция плюе и храчи, смятайки, че ще вземе някой глас ", разяснява още Каракачанов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР