За да има парламентарна група, са необходими 10 народни представители

...
За да има парламентарна група, са необходими 10 народни представители
Коментари Харесай

Ива Митева с разкритие, какво каза за Радостин Василев

„ За да има парламентарна група, са нужни 10 народни представители и ние ги имаме. Така че мисля, че няма мотив да депозирам оставка като зам.-председател на Народното събрание “, съобщи Ива Митева от Има Такъв Народ в „ Лице в лице “.

„ Силно се надявам да няма повече (отцепници – бел. р.). Силно се надявам това да е окончателната численост, макар че и нощес продължи натискът върху сътрудници. Много е неприятно “, сподели Митева.

Според нея „ нощес са звънели на нейни сътрудници “, „ знае за двама “, само че „ резултатът е негативен “.

По думите ѝ тя е в „ потрес “ от дейностите на Радостин Василев и напусналите групата депутати и означи, че спортният министър в оставка е защитавал Слави Трифонов в свои постове и е казвал, че водачът на Има Такъв Народ не желае власт.

„ Неприятно ми е това, което се случва в общественото пространство. Самата аз съм упреквана защо ли не. Може би това беше моментът да се постави някаква спирачка на това, което се случва и вземането на еднолични решения. Предполагам, че нещо е обещавано на нашите сътрудници, само че не желая да приказвам без доказателства. Твърди се, че са им предлагани постове в министерства и организации, както и в кандидат-депутатски листи. Това е грозно и то на фона на поръчката за битка с корупцията и морала. Защо потъпкваме всички правила? “, пита се Ива Митева.

Има Такъв Народ предлага първа точка в заседанието на Народното събрание утре да бъде чуването на външният министър Теодора Генчовска, която ще разкрие доста забавни детайлности по въпроса за връзките ни със Северна Македония.

Митева съобщи, че не схваща „ по какъв начин Радостин Василев си промени мнението за толкоз къс интервал от време “.

По думите ѝ Радостин Василев е твърдял, че непрекъснато е в контакт със Слави Трифонов, даже му се обаждал пред нея, а в този момент твърди, че не са се нито чували, нито виждали от дълго време.

Според нея парламентарната група е знаела за желанието на Слави Трифонов да изтегли министрите Има Такъв Народ от държавното управление. Лично тя е закъсняла за въпросното съвещание, само че сътрудниците са били известени от Тошко Йорданов.

Митева счита, че в случай че е имало еднолично ръководство в държавното управление то е от страна на Кирил Петков и Асен Василев, а в Има Такъв Народ Слави Трифонов и Тошко Йорданова постоянно са казвали " ще се консултираме с нашите специалисти ".

„ Не мога да схвана хората, които настояват, че са били гумен щемпел на Слави Трифонов. Имахме личен глас и постоянно гласувахме обратно на това, което Тошко Йорданов ни е казвал “, коментира Митева и уточни като образец дотациите за библиотеките.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР