За да бъде пълноценна грижата за хилядите наши съграждани с

...
За да бъде пълноценна грижата за хилядите наши съграждани с
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Необходима е цялостна нова политика за хората с редки заболявания

За да бъде пълноценна грижата за хилядите наши съграждани с редки болести е нужна цялостна нова политика за основаване на център за работа с тях, финансиране на социално-здравни услуги, рехабилитация, психическа и здравна помощ. Това написа Георги Георгиев  Георги Георгиев Георги Георгиев е роден е на 26.05.1986 г. Има юридическо обучение и е бил юрист към Софийска в своя Facebook профил.

" Наскоро бях на посещаване в изграждащия се Център за поддръжка на фамилии с редки диагнози, за който ви описах. Видях се с доста фамилии и обсъдихме какво ни следва за поддръжка на общността през идващия мандат.

В предишния мандат на общинския съвет предоставихме пространства в " Дружба " за основаването на центъра, а преди месеци гласувахме и предлагането ми за финансиране на създаване на рампа за достъп на трудноподвижни хора за центъра. "

" За да продължи поддръжката ни към общността предложих ново решение на общинския съвет, дружно с сътрудниците ми от ГЕРБ- Екатерина Йорданова, Антон Койчев, Мирослав Боршош и Прошко Прошков. Ако ни поддържат и другите политически групи в съвета, с това решение ще възложим на кмета на Столичната община да бъде доставено нужното обзавеждане в обекта, който е общинска благосъстоятелност.

През 2023 година е почнала акция за ремонтни действия на помещението, като част от дейностите към този момент са изпълнени: приключен е грубият ремонт, реновирани са пространствата, сложени са нова дограма и порти, както и нови подови настилки. Всички средства по ремонта досега са събрани от дарения от физически и юридически лица. Редно е и общината да помогне за довършването на плана ", добави той.

" По този метод съдружие Българска Хънтингтън Асоциация - Bulgarian Huntington Association ще може да реализира действия в поддръжка на хората, наранени от заболяването на Хънтингтън и други редки заболявания, както и на техните фамилии. Пациентите ще могат да получат рехабилитация, психическо консултиране и поддръжка за намиране на работа. "

Според Георгиев поддръжката за хората от най-уязвимите групи би трябвало да продължи.

" Това е надграждане на обществената ни политика за хората с разнообразни потребности от всички възрасти. "



Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР