За четвърти път ще се проведе благотворителната кръводарителска кампания Усмихни

...
За четвърти път ще се проведе благотворителната кръводарителска кампания Усмихни
Коментари Харесай

Кръводарителска акция в памет на двама твърде рано отишли си младежи започва в Пазарджик

За четвърти път ще се организира благотворителната кръводарителска акция „ Усмихни сърце “. Тя ще стартира през днешния ден в Отделението по трансфузионна хематология на Областната болница в Пазарджик и ще продължи до 8 ноември.

Тази година акцията е в памет на 19-годишния Георги Арнаудов и 21-годишния Ангел Здравков и е взаимна самодейност на Кръвна банка и приятелите на двете момчета.

Припомняме, че Георги си отиде, покосен от онкологично заболяване, само че акцията за него сплоти хиляди хора, искащи да вършат положително. След гибелта му негови близки започнаха от време на време да провеждат кръводарителски акции в негова памет. Ангел почина на 29 септември тази година, откакто бе атакуван от различен юноша и наръган два пъти с нож. Неговата преждевременна кончина също сплоти хората, решени да се борят виновникът да бъде заслужено осъден.

Кръводарителите, които вземат участие в акцията “Усмихни сърце “, ще получат антистрес топки във формата на сърце.

Желаещите да се включат в акцията ще могат да подаряват кръв от 7.30 часа сутринта във всички работни дни до 8 ноември. Кръводаряването се прави в Отделението по трансфузионна хематология на МБАЛ-Пазарджик.

Кръводарителите би трябвало да са на възраст от 18 до 65 година, да са с телесно тегло над 50 кг. В момента да са здрави и положението им да не постанова банкет на лекарства.

Кръводаряването не вреди, а с изключение на доблестен жест е и потребно за здравето на даряващия! Нека бъдем добротворци! Нека усмихнем повече сърца! - приканват уредниците.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР