За четвърти път Корнелия Нинова върна неизпълнен третия мандат за

...
За четвърти път Корнелия Нинова върна неизпълнен третия мандат за
Коментари Харесай

Нинова излезе от Радев и каза падат ли червените линии

За четвърти път Корнелия Нинова върна несбъднат третия мандат за сформиране на държавно управление. На излизане от залата, в която се срещна с президента Румен Радев, тя разяснява пред медиите датата на изборите, ще има ли експертен кабинет след тях и падат ли алените линии за диалози с другите партии в идващия парламент.

„ Не се събра единодушие към концепциите ни. Президентът да реши в този момент по кое време да са изборите “, сподели Нинова.
-->
„ Конституцията не дефинира съответен период за разформироване на Народното събрание, по тази причина слушаме експертите по Конституция и те споделят, че Народното събрание би трябвало неотложно да се разпусне, другото би било по ръба на закона, само че ще е по преценка на президента “, сподели тя.

Нинова не пожела да каже с кого би се коалирала в идващия парламент.

„ Винаги сме заявявали, че поддържаме парламентарната република като форма на ръководство на страната и оставаме на тази позиция “, безапелационна бе лидерката на Българска социалистическа партия на въпрос какво мисли за референдума, който предизвикват от групировката на Слави Трифонов - Има Такъв Народ.

По думите й този парламент не можа да свърши доста неща. „ Първото от които е, че не бе признат бюджет за 2023 година. Не прокарахме законите по Плана за възобновяване и резистентност “, сподели тя.

„ Това, че не се сформира държавно управление с третия мандат не е неуспех на Българска социалистическа партия. Все отново не се сформира и с първия, и с втория. Това е общ крах на 48-то Народно събрание “, счита първата социалистка.

„ Не мисля, че друга партия щеше да осъществя третия мандат, изключително след абсурда с Nexo “, безапелационна бе лидерката на Българска социалистическа партия.

„ Очаквам сложна акция. Готови сме за нея. Виждаме от срещите ни, които организираме всяка седмица, отмалялост от избори и незаинтересованост към политическия живот. За нас това е главният конкурент в една предизборна акция – да убедим хората, че би трябвало да гласоподават “, счита тя.

„ В идващ парламент не можем да кажем с кои партии ще работим, дано да изчакаме изборите “, сподели Нинова.

Според нея въпреки всичко ще има разлики в партиите и резултатите им в Народното събрание.

„ Политическата рецесия се задълбочи прекалено много. Трябва да решим първо нея, с цел да може да се заемем със здравна, икономическа и енергийна “, съобщи тя.

„ Рано е да приказваме за експертен кабинет при идващия парламент “, приключи Нинова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР