За четвърта поредна година се организира Мисия Лаута“. Целта е

...
За четвърта поредна година се организира Мисия Лаута“. Целта е
Коментари Харесай

Най-важното от седмицата - какво се случи в Пловдив, България и Света ОБЗОР

За четвърта поредна година се провежда „ Мисия Лаута “. Целта е разчистване на парка от сухи и изгнили дървета. ОП „ “ се включва с 80 души и техника, а присъединяване в самодейността обявиха доста пловдивски спортни клубове, организации и доброволци.
Прочетете още
Още преди самата акция дни наред чиновници на Оперативна програма " Паркове и градини " рязаха и подготвяха изгнила дървесина за изнасяне. Изключително дейни са и доброволците от Доброволното формирование " Пловдив-112 ", които също се включват в обработката на терена и подготовката за акцията.

Рекорден брой доброволци се включиха в четвъртата „ Мисия Лаута “, която тази година съответства с Денят на Земята – над 600 доброволци, подкрепени от кметове, заместник-кметове и общински съветници, чиновници на администрацията дружно изнесоха квалифицираните дървета в към 100 декара от парка.

Градските тематики: Подписаха контракта за почистването на коритото на река Марица, а в Смирненски приготвят ремонта на една от най-старите улици в квартала. Но? На финалната права е реновирането на Дондуковата градина. Наш кореспондент видя, че в парка засаждат декоративни дървета и шубраци и инсталират десетки пейки и доста скоро обичаното място за разходка и отмора ще бъде отворено. Паралелно с това тече и подмяната на образа и на ул. „ Христо Г. Данов “ – дали ще остане длъжностен паркинг или може да се трансформира в нова значка в ревера на Пловдив? Почти 60% от читателите на TrafficNews считат, че част от  и да се обособи като новият Капан, а пресечната улица, откакто съборят изоставената кооперация.

Сахат тепе от обичано място за пловдивчани се. Дали след ремонта на Градската градина управляващите не би трябвало да извърнат внимание и на него? Пълен парадокс е и превръщането на.

Община Пловдив стартира процедурата за асортимент на плановете, за които ще кандидатства за пари от Европа за градско развиване. До 9 май градските управляващи би трябвало да са избрали за какви ограничения и обекти ще се харчат близо 60 млн. лв. по програмата „ Региони в напредък ” –.

От кварталите на града: Кметът на регион „ Южен “ преряза лентата на  в двора на учебно заведение в кв. Коматево. А след сигнали от жители, . От. Преди дни живеещи наоколо алармираха за болните растения, като показаха терзание, че е въпрос на време да стане случай. В „, а с цел да се облекчи трафикът в региона до момента в който трае ремонтът на ул. „ Георги Странски “ в Източен, направиха.

Не стопират сигналите до медията ни за погрешно паркиране в Пловдив, ето два образеца: на  и. 

Абитуриентите от випуск 2024 не престават с поканите за балове към класните си ръководители. С TrafficNews.bg се свързаха два 12А класа – на СУ „ Св.св. Кирил и Методий ” и училище „ Св. Константин-Кирил Философ “. Ето по какъв начин те поканиха обичаните си преподаватели:

А с 20-метров афиш.

Крими: В началото на седмицата стана ясно, че откритата в събота мъртва жена е била убита от сина си,. Извършителят е с психологично заболяване, притежател на компания. Съдът реши, че може да се укрие или извърши друго закононарушение и го. Убийството - поради незначителен фамилен спор.

 

Абсурдите на седмицата:  Непълнолетно момиче насочва револвер към лицето си, до момента в който излъчва онлайн в платформата Тик Ток.

Отново поради популярност в обществените мрежи, юноша се снима по какъв начин размята револвер и стреля във въздуха в Столипиново. След като материалът беше оповестен, полицията разкри стрелеца и образува досъдебно произвоство против него.

Тема, която следим: Кралство Дания разгласи, че връща в България Рангел Бизюрев, обвиняем за убийството на Димитър Малинов от Цалапица. Майката на Митко сподели пред TrafficNews: „ Изминаха 8 месеца от убийството на сина ми, доста се веселя, че връщат Бизюрев “. След привеждането на обвинения в бранш „ Арести “, Окръжна прокуратура-Пловдив внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него. След връщането му в България се чака и да бъде осъществен нов следствен опит, само че този път с наличието на фактическото място, където е осъществено убийството, дружно с Бизюрев. В сряда късно вечерта Рангел Бизюрев кацна на българска земя и беше стихотворец от полицейските чиновници и отведен в столичния следствен арест. Сега за Рангел е по-добре да каже истината, споделят близки на убития Митко. След нощ в столичния следствен арест, Бизюрев беше докаран в следствието в Пловдив, с цел да стартират разпитите.

Политическите теми 
Безспорно политическата вест на седмицата е въпросът ще се реализира ли ротацията или ще има нови избори. Седмицата стартира с връчването на мандата на ГЕРБ след договаряния и съставът на новото държавно управление.  и съобщи, че България има потребност от непоклатимост. По-късно пред публицисти тя сподели, че имат потребност от още малко време за договаряния и че. Преговорите минаха без изказвания пред медиите, като всички участници резервираха безмълвие. Мария Габриел върна изпълнен мандата на президента.

Това обаче освен не разплете политическия възел, ами го стегна още по-силно. Габриел съобщи пред публицисти, че е подходила с отговорност към България и че препоръчаният от нея състав на кабинет е правителство на споделена отговорност и равнопоставеност. От централата на Движение за права и свободи поддържаха направеното предложение, а президентът подписа указа, с който предлага Народното събрание да избере Габриел за министър председател. На конференция от ПП-ДБ заявиха, че сме „ очевидци на невиждана замяна в българската политическа история “.

По време на конференцията стана ясно, че някои от препоръчаните министри са в листата на Габриел без тяхното единодушие и си направиха отказ. Преподавателят по конституционно право доцент Наталия Киселова акцентира, че Конституцията позволява по правни, персонални или политически аргументи да има промяна на претенденти за министри. „ Дали е допустимо да бъдат заменени 11 от 20-те позиции – коства ми се допълнително ”, уточни доцент Киселова. 

А откакто се оказа, че доста препоръчани за министри не са знаели, че са в листата, се появи, която ревизира дали потребителят не е включен в състава на кабинета., че кабинетът е неуместен и че тази композиция от министри не им е била показвана при договарянията. А водачът на ГЕРБ Бойко Борисов сподели, че. Какво споделиха останалите водачи: Корнелия Нинова е за. Против приемането на кабинета „ Габриел “ се изрекоха и от „ Втзраждане “, като водачът Костадин Костадинов даже предлоли три вероятни изхода на политическата рецесия -.

Асен Василев дефинира Мария Габриел като „ красивото лице на мафията “ и показа, че тя не може и не би трябвало да бъде министър председател на България. След скандалното изказване Деница Сачева реагира с изявлението, че „ България в никакъв случай повече не може и не би трябвало да има министър на финансите, който се споделя Асен Василев “. Рая Назарян от ГЕРБ показа, че няма предпоставки за продължение на диалозите с ПП-ДБ и че те са знаели, че Габриел ще отиде с пълба директория при президента.

В петък вечерта стана ясно, че е имало среща между  в Народното събрание, като двамата са обсъждали опцията за продължение на договарянията.

И в края на седмицата, в неделя следобед на ексклузивен брифинг на ГЕРБ Мария Габриел съобщи, че ще отдръпна кандидатурата си за министър-председател и отиваме на избори, защото партията няма да поддържа държавно управление с втория мандат.

От своя страна в особено послание по Българска национална телевизия министър-председателят в оставка Николай Денков прикани да се реализира ротацията без промяна на министри.

Международните вести:
Терористична офанзива в Москва:  В петък вечерта въоръжени мъже, облечени в камуфлажни дрехи, откриха огън по посетителите на концерт в известно музикално заведение в Москва. Властите дефинираха стрелбата като терористична офанзива.

В Русия упрекнаха Украйна, че са причинители. Те отхвърлиха. Украинското военно разузнаване пък упрекна съветските специфични служби за офанзивата. Според него офанзивата е била проведена от тях, с цел да бъде упрекната Украйна и да се оправдае ескалация във войната. „ Ислямска страна “.

Три деца са измежду жертвите на нападението, а специалните служби са задържали 11 души, измежду които четирима терористи, взели участие директно в терористичното нахлуване. В своето изказване съветският президент Владимир Путин съобщи, че причинителите са имали обезпечен кулоар за бягство в Украйна. Той обаче не показа доказателства за това изказване. Неделя, 24 март, е разгласен за Ден на народен печал след нещастието в " Крокус Сити хол ", където при пукотевица починаха 133-ма души. Всички знамена в страната през днешния ден са спуснати на половина, анулирани са развлекателните мероприятия и занимателните стратегии по малките екрани.

Бъкингамският замък:  След серия спекулации и след абсурда с обработените фотоси на Кейт Мидълтън, тя призна, че е диагностицирана с рак и е подложена на превантивна химиотерапия.

Веднага след шокиращата новина Великобритания и Съединените щати излязоха с послания в поддръжка на принцесата на Уелс. 

Президентски избори в Русия: Очаквано, президентът. Преизбирането на Владимир Путин за президент на Русия се основава на „ репресии и заплашване “, съобщи в Брюксел ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел. С пост в обществените мрежи Министерството на външните работи на България остро осъди противозаконните избори за президент на Руската федерация във краткотрайно окупираните територии на Украйна, в Приднестровието, Южна Осетия и Абхазия. На фона на рецензиите, Ердоган и Орбан поздравиха Путин за успеха, като Ердоган предложи договаряния за Украйна.

Войната Русия-Израел:  Украйна се надява до началото на другия месец войските ѝ да разполагат с задоволително муниции за отбиване на съветската експанзия с помощта на чешката самодейност за доставка на снаряди, заяви министър председателят Денис Шмигал. Според съветското външно разузнаване Франция се приготвя да изпрато над 2000 военни в Украйна. Франция отхвърли. Руските сили нанесоха масирани удари против украинската енергийна инфраструктура. Атаките засегнаха най-голямата водноелектрическата централа в Украйна и доведоха до спирания на тока в огромни елементи от страната, оставяйки над един милиони души на мрачно. За първи път Русия призна, че е в положение на война. Председателят на Европейския съвет дефинира като „ цинично “ това изказване.

Фокусът на Владимир Путин за възобновяване на съветската стопанска система не е единствено поради финансирането на войната в Украйна, а поради пълномащабна война с НАТО. Това настояват от Института за проучване на война.

Войната Израел-Хамас:  Израел организира " прецизна интервенция " в болница Ал-Шифа в град Газа. Операцията е по отношение на информация, че високопоставени чиновници на " Хамас " употребяват лечебното заведение " за провеждане и поощряване на терористична активност ". Организация на обединените нации заяви, че над 300 000 души гладуват в Ивицата Газа и приканиха за незабавно допускане на филантропичната помощ. Нови договаряния за преустановяване на огъня започнаха в Доха. Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху съобщи, че ще има сухопътна инвазия в Рафах – с или без поддръжката на Съединени американски щати.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР