За четвърта поредна година Фондация Ендометриоза и репродуктивно здраве“ ще

...
За четвърта поредна година Фондация Ендометриоза и репродуктивно здраве“ ще
Коментари Харесай

Безплатни прегледи във Варна за Световния месец за борба с ендометриозата

За четвърта поредна година Фондация „ Ендометриоза и репродуктивно здраве “ ще организира огромна акция за повишение на информираността по отношение на болестта ендометриоза, научи Moreto.net. Публичните действия през март, отдадени на международния месец на ендометриозата, се организират под патронажа на министъра на здравеопозването Асена Сербезова

През целия месец ще се провеждат разнообразни начинания, които имат за цел да покачат чувствителността на обществото към болестта и да поддържат всички дами с тази диагноза.

Ендометриозата визира 1 от 10 дами в репродуктивна възраст, само че към момента е малко позната обществено. Заболяването постоянно може да бъде неглижирано или сбъркано с други диагнози, може даже да протича безшумно и безсимптомно, по тази причина в международен проект статистиката споделя, че са нужни сред 7 и 10 години за точна диагноза. Друг малко прочут, само че значим факт е че сред 30% и 50% от дамите, които срещат репродуктивни усложнения, имат ендометриоза. В подтекста на застаряващото население на България, навременната диагностика и лекуване биха трансформирали доста човешки ориси и сбъднали фантазията за дете в доста фамилии.

Затова и един от акцентите в отбелязването на международния месец през 2022 година ще бъде акцията за безвъзмездни прегледи във водещи клиники по женско и репродуктивно здраве за всички дами с диагноза ендометриоза, както и за тези с фамилна обремененост или подозрения за ендометриоза. Кампанията има за цел да даде достъп на дамите с ендометриоза или подозрения за това заболяване до надеждни експерти, с цел да получат навременна и съответна помощ.

През март и април 2022г. безвъзмездни прегледи ще се организират в следните медицински заведения във Варна:

МБАЛ “Майчин дом ” гр.Варна

Телефонна линия за записване на часове на регистратура: 052 33 20 00

д-р Атанас Александров – 19 и 26 март от 08:00 до 10:30.

МЦАР Варна, гр. Варна

Телефонна линия за записване на часове: 0883 404 104

Прегледи ще се организират през март и април 2022 година от доктор Атанас Александров.

Имената на медицинските експерти и в други градове и методите за записване за безплатните прегледи са оповестени на.

Записванията стартират да текат от 24 февруари 2022 година Фондацията ще актуализира поетапно листата с медицински заведения, включващи се в самодейността.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР