За четвърта поредна година Безсмъртният полк марширува и в България.

...
За четвърта поредна година Безсмъртният полк марширува и в България.
Коментари Харесай

Стотици се включиха в марша на Безсмъртния полк в София

За четвърта поредна година " Безсмъртният полк " марширува и в България. Сотици родственици и близки на участници и починали във Втората международна война и антифашистката битка се включиха в шествието в София. Общо 60 български града се причислиха към събитието. По традиция в шествието се включиха и ветерани от войните.

Участниците в марша на „ Безсмъртния полк” се събраха в 9 часа пред паметника на Незнайния боец. Към тях се причисли и президентът Румен Радев, който взе участие в церемонията по полагането на венци и цветя пред паметника във връзка 74 години от края на Втората международна война. Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, депутати от левицата и членове на градската организация на Българска социалистическа партия в София също се включиха в шествието.


Хората носеха фотоси на свои близки, починали във Втората международна война и антифашистката опозиция. Бяха издигнати 30 табла с имената на 13000 жертви.

Традиционно „ Безсмъртният полк” мина по бул. „ Цар Освободител”, с цел да стигне до паметника на Съветската войска, където слово произнесе посланикът на Русия у нас Анатолий Макаров.
Инициативата потегля от съветския град Томкс през 2012 година. Днес „ Безсмъртния полк” шества по целия свят като израз на респект към жертвите, дадени от народите в тяхната битка против фашизма.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР