За броени часове криминалисти от Четвърто РУ задържаха мъж, откраднал

...
За броени часове криминалисти от Четвърто РУ задържаха мъж, откраднал
Коментари Харесай

Румънец ощипа пловдивчанка с 8500 лв.

За броени часове криминалисти от Четвърто районно управление (на МВР) задържаха мъж, откраднал огромна парична сума от вкъщи на пловдивчанка.

Работата на чиновниците почнала през вчерашния ден, откакто жителка на регионалния град се оплакала, че от жилището й са откраднати 8500 лв..

Потърпевшата показала, че неналичието на парите открила във вторник, когато изпратила чужд клиент.

Мъжът я бил заговорил на улицата на погрешен български език под претекст, че й подарява първокласен комплект тенджери във връзка Международния ден на дамата.

Приятно сюрпризирана от жеста, пловдивчанката се съгласила непознатият да я откара с автомобила си до нейния адрес, дружно с обемистия кашон.

Там мъжът помолил домакинята да му даде пари за превоза, а тя му платила от плик, който извадила от несъмнено място.

Последвало искане от страна на госта и за чаша вода, след което той си тръгнал с обещанието, че ще донесе още един подарък, само че повече не се върнал.

По случая са подхванати голям брой оперативни и издирвателни дейности, а от обзор на видеокамери в региона е засечен автомобилът чартърен, с който причинителят се придвижвал.

В непосредственост да адреса на пострадалата мъжът е арестуван, открита е самоличността му – румънски жител на 34 години.

Пред проверяващите той направил цялостни признания, а откраднатата от него сума е конфискувана.

По случая е формирано досъдебно произвеждане.

След отчет на материалите в Районна прокуратура – Пловдив на мъжа е повдигнато обвиняване, арестуван е за период до 72 часа.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР