За Бойко Борисов е много важно да предложи състав на

...
За Бойко Борисов е много важно да предложи състав на
Коментари Харесай

Социолог: Скандалите в другите партии може да помогнат на ГЕРБ

За Бойко Борисов е доста значимо да предложи състав на кабинет в идващото национално заседание, макар изгледите да не бъде подсилен. Причината е, че по този начин ще е с по-силна позиция при неуспех на другите партии, а също така различията в останалите политически сили могат да покажат ГЕРБ като притежател на стабилността. Това разяснява в студиото на „ Лице в лице “ по бТВ социологът Димитър Ганев.

„ Картинката малко по малко стартира да се почиства – сякаш несъмнено наподобява, че ще има предварителни парламентарни избори. Това Народно заседание надали ще има дълъг живот “, уточни той и добави, че, с оглед конституционните периоди, евентуално вотът ще е през юли.

По думите му след отменяне на ново държавно управление на ГЕРБ, Борисов ще може да каже „ аз ви предложих държавно управление, не го гласувахте, а вие не можете да съставите кабинет “.

Ганев уточни, че останалите партии в Народното събрание образуват болшинство, само че взаимната им работа би била сложна, в случай че се обединят към държавно управление. „ Борисов си дава сметка, че вътрешните раздори, които ще се случат единствено седмица по-късно, ще са толкоз доста, че ще стане ясно какъв брой слаба е тази структура “, разяснява още той и означи, че в сходна обстановка ГЕРБ биха изглеждали като притежател на непоклатимост през последните години.

„ Това не са избори на следващия ден, това са избори през юли, ще тече политически развой 2-3 месеца. Видимо на тези избори излезе протестен избор, ще излезе ли през юли в същата целокупност? “, запита той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР