За Бога , Вярата и сатана Срещнах се с Larry

...
За Бога , Вярата и сатана Срещнах се с Larry
Коментари Харесай

В Кабалата няма „вярвам.“ В Кабалата е така: проверил, разкрил, видял – едва тогава мога да кажа, че това е така

За Бога, Вярата и дявол

 070_content

Срещнах се с Larry King. Някак си се е случи: обади ми се неговият шеф и сподели, че Лари Кинг открива нов канал и желае аз да представям по него науката кабала. Така че аз се оказах в студиото му, доста непретенциозно, не шумно, без искра и без доста хора. И ние си поговорихме.

Първо се запознахме, и аз разбрах за какво толкоз доста години тече неговото предаване – той просто е топъл човек, който не се стреми към скандална информация: значимо е кой седи против него. Важна е връзката с индивида. Когато има такава атмосфера е допустимо да се приказва за всичко. В един миг той ме попита:

– Разбира се, вие вярвате в Бога?

– Не, нямам доверие – споделих аз. – И видях, че това го озадачи.

– Как по този начин не вярвате? Вие, виждам, сте набожен човек – сподели той.

– И кой ви е споделил, че има Бог? – попитах аз. – Защо би трябвало да имам вяра на думите на някокого?..

От този миг нататък ние започнахме диалог за Бога и вярата.

За Бога и вярата бих желал да пиша в  този пост.

Първо за вярата. В Кабалата няма такова нещо – „ имам вяра. “ В Кабалата е по този начин: ревизирал, разкрил, видял – едвам тогава мога да кажа, че това е по този начин. Кабала е просвета, в която провеждаш опити върху себе си. И когато видиш повторяемост на резултатите, тогава можеш да кажеш: на мен ми се разкри това, по тази причина аз имам вяра.

Сега за Бог. Ако под Бог се подразбира някакъв образен облик, тогава Бог не съществува. Ако е мощ, това е различен диалог – диалог за силата, която ръководи света. Но тогава става дума за Природата. Нейните закони разкрива науката Кабала. Нито повече, нито по-малко.

Тези закони са неизменими, те са безспорни.

Падайки от покрива, не е допустимо да умилостивиш силата на гравитацията и да не паднеш. Падаш. По същия метод и Природата не предстои на увещание. Това не са мама и баща, които можеш да придумаш или да убеждаваш. Сълзи и крясъци няма да оказват помощ – пред нас е система, която действа по явен, хладнокръвен закон.

Това е Закон за взаимовръзки, взаимно отдаване, в който всеки детайл работи за положителното на другите.

Ако би трябвало да кажем това без научна терминология, животът е въз основата на взаимния интерес – това е божественото.

Но за какво ние не виждаме, ние не усещаме единството на Мирозданието, въпреки че сме вътре в него?

Защото самите ние не му съответстваме. Ние не живеем по любовта.

В очите ни светът се ръководи не от закона на любовта, а от „ дявол “.

Това същото споделих на Лари Кинг. Той трепна. Аз незабавно разясних: Сатана – това е нашият нарцисизъм. Нашите некоригирани стремежи ръководят света. Тяхната цел е персонална полза.

Казах: няма Сатана, който да ни дебне зад ъгъла, с цел да ни съблазни и заблуди и отклони от правия път. Няма рога, копита и опашка. Сатана – това е свойство. На иврит „ Сатана “ идва от думата leastin, което значи „ подстрекава “.

Егоизмът ни подстрекава да живеем единствено за себе си.

Всяко зло се крие в нашия персонален интерес, цялото зло. То ни подтиква от вътрешната страна, и с изключение на него, нищо неприятно не съществува в Природата.

– Това значи, че ние се нуждаем от нов метод към живота – това сподели Лари Кинг.

Бях удивен, отговорих с да. Ние – съзнателната част от природата, би трябвало да се интегрираме в нея. И тогава пред нас ще се разкрие Законът на природата, и ние ще решим всичките си проблеми, до един. Ние ще живеем добре. Нищо няма да унищожаваме на вятъра, няма да се занимаваме с безполезни действия, с произвеждане на ненужни неща. Точно противоположното: ще се възползваме от външния свят единствено дотам, че да си осигурим оптимално равнище на живот, а цялата вътрешна сила ще се насочи към взаимното отдаване. Или, което е същото – обич.

Това е, което споделих на Лари Кинг. И в този момент на вас.

Той ми сподели най-после:

– Значи, незнанието на закона на природата не освобождава от отговорност…

Аз отговорих:

– Разбира се, това не освобождава. Но в този момент знаете какъв е той – този закон. Така ние сме виновни да го кажем на всички.

Ето това ви споделям. Всички ние да сме виновни.

Михаел Лайтман

Кажи “благодаря ” на Бог преди да си легнеш

 

Кажи благодаря на Бог преди да си легнеш. За това, че имаш дом, за това, че имаш нещо за ястие, за това, че имаш място, където да поседнеш. За това,…

Цялата публикация

Ошо: Стани ухажор на Вселената

 

Ако не обичаш света, не можеш да твориш. Ако си апатичен към хубостта на дърветата, по какъв начин ще можеш да ги рисуваш? Ако си  апатичен към пеенето на птиците, по какъв начин ще…

Цялата публикация

Благодарността е пряк енергиен канал до Вселената

 

Там, където няма положително, злото стартира да господства. Човек, който не може или не желае да благодари, постоянно се озадачава от въпроса: За какво би трябвало да благодаря? Какво толкоз се…

Цялата публикация

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР