За безпрецедентно изчезване на важна документация алармират от Министерството на

...
За безпрецедентно изчезване на важна документация алармират от Министерството на
Коментари Харесай

Спортното министерство: Има безпрецедентно изчезване на важни документи

За невиждано изгубване на значима документи сигнализират от Министерството на младежта и спорта (ММС). Това е открито след инспекция, назначена от отрасловия министър Радостин Василев. А до нея се стига след сигнали за вероятни злоупотреби.

Проверяван е план за финансово подкрепяне на Български футболен съюз (БФС) от 2014 година Той е по стратегия на Спортното министерство за осъществяване на семейства на интернационалните спортни надпревари в България, възложен надлежно от БФС на ММС на 18 декември 2014 година

" В тази връзка има съществени подозрения за незаконосъобразни дейности от страна на чиновници на министерството, позволили изгубването на плана, който е неразделна част от контракта, подписан сред двете институции, за даване на целеви финансови средства в размер на 818 000 лв. за организация и осъществяване на Европейско състезание за юноши до 17 години през 2015 година ", оповестяват от министерството и допълват: С цел безспорна гласност, бистрота, правомерност и премахване на непорочни практики, осъществени в ММС, неотложно ще бъдат сезирани способените държавни органи за определяне на обективната истина.

От спортното министерство изясняват, че планът се финансира отчасти от тях и съставлява неразделна част от контракт, подписан сред Министерството на младежта и спорта и Български футболен съюз, за даване на целеви финансови средства в размер на 818 000 лева за организация и осъществяване на Европейско състезание за юноши до 17 година сред 6 май и 22 май 2015 година в Бургас, Созопол, Сливен и Стара Загора.

По този контракт са предоставени средства по Програма „ Спорт за високи достижения “ – Домакинства на надпревари и шампионати от МСК през 2015 година Предложеният план за финансово подкрепяне е утвърден и отчасти финансиран.

На 28 октомври 2019 година, след серия от журналистически следствия, със заповед е стартирана инспекция от министерството, включваща този контракт и план. Работната група е изготвила отчет и допълнение към него, с които се открива, че БФС следва да възвърне средствата в размер на 142 766 лева по сметката на ММС, касаещи контракта и плана към него. ММС е подало искова молба в Софийския градски съд и е формирано дело от 2020 година

Към сегашния миг ММС не е в положение да възобнови инспекцията по горепосочения план, защото липсва плановата документи.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР