За безпощаден пешеходен светофар на едно от най-натоварените кръстовища в

...
За безпощаден пешеходен светофар на едно от най-натоварените кръстовища в
Коментари Харесай

Този светофар в Пловдив побърка всички пешеходци

За безмилостен пешеходен светофар на едно от най-натоварените кръстовища в Пловдив – това на бул. България и улица Победа, алармира очевидка, представена от " Трафикнюз ". Времето за прекосяване е прекомерно малко, двете улици са огромни и необятни и съвсем в никакъв случай не може да се премине до момента в който свети зеления сигнал.

Дори и за мен – млад, спортуващ човек, е мъчно да пресека на зелено, едвам доближавам края на едното платно и към този момент светофарът е светнал алено. Какво да приказваме за възрастните хора, които би трябвало да чакат по два светофара да пресекат и след това за какво имало толкоз починали по пешеходните пътеки. Да вземат ограничения да го оправят, с цел да не стане случай и там, с съображение приканва читателката ни.

Репортер на изданието се убедил на място в обстановката, която в действителност е рискова за пешеходците. Почти немислимо е да се стигне до отсрещния тротоар на зелено, в случай че човек не даде воля на спринтьорските си качества. За по-възрастните хора и майките с колички обаче прекосяването е мъчно. Това важи изключително за пресичащите бул. България, само че и пешеходците на Победа са в сходна обстановка.

От всичко забелязано достигнахме до извода, че този пешеходен светофар е изработен особено за великия ямайски спринтьор Юсеин Болт. Той не би трябвало да има проблеми да пресече, изключително преди да се контузи на международното в Лондон.





Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР