За БДЖ - Пътнически превози ще бъдат купени нови мотрисни

...
За БДЖ - Пътнически превози ще бъдат купени нови мотрисни
Коментари Харесай

От БДЖ очакват нови мотрисни влакове в края на мандата на кабинета

За " БДЖ - Пътнически транспорти " ще бъдат купени нови мотрисни влакове на два стадия - на първия стадий 41 нови мотрисни влака и на втория - 44. Това разгласи в изявление за Българска национална телевизия Владимир Владимиров, изпълнителен шеф на " Холдинг БДЖ ".

" Започва развой на вложения в " Пътнически транспорти ". Ние сме се фокусирали сега на поръчката за тези 41 мотрисни влака и за обезпечаването на нужното финансиране, с цел да се случи този план ", сподели той и добави, че след към месец процедурата ще стартира.

" Очакваме в края на мандата на това държавно управление да има нови мотрисни влакове по линиите на България ", сподели Владимиров. По думите му идващото държавно управление " би трябвало да стартира да мисли за втория стадий - тези 44 мотрисни влака, с цел да може с общия състав от 85 мотрисни влака с по-добрите скорости железницата да придобие един приблизително европейски тип ".

Владимиров разгласи, че при последният случай, при който избухна пожар във влака София-Бургас при влизане в гара Коньово, а огънят изпепели два вагона, се работи по всички хипотези. " Ние също имаме назначена инспекция, т.е. реализират се две инспекции - една от Министерството на превоза и една вътрешна инспекция от службите за сигурност на БДЖ ", сподели той.

Вагоните са били ремонтирани преди 3 години, те са минали през огромен фабричен ремонт, а също така на 6 месеца минават на техническа експертиза за електрическата апаратура, изясни Владимиров и добави, че " дребен обзор " се прави всеки ден. По думите му това са вагони, които " дават отговор на безусловно всички условия, свързани с сигурността и изискванията за придвижване по релсите на България ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР