За българското училище можем да говорим с тревога, но не

...
За българското училище можем да говорим с тревога, но не
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Да пазим и развиваме българското училище – това е най-големият завет на дедите ни

" За българското учебно заведение можем да приказваме с паника, само че не и с ругатни. Благодарение на учебното заведение и вярата след пет века иго възкръсна българският народ и се роди третата българска страна. Най-големият завет на нашите предци е да пазим и развиваме българското учебно заведение. “ Това съобщи вицепрезидентът на честването на 60-ата годишнина на Средно учебно заведение „ Максим Горки “ в Стара Загора.

В школото с близо 900 възпитаници се учат интензивно непознати езици – китайски, съветски, испански, британски.

" Където и да ви води животът, уверена съм, че постоянно ще си спомняте за вашето учебно заведение и ще сте горди, че сте приключили тук, където се срещат традициите и нововъведенията “, обърна се вицепрезидентът към учениците.

" Заедно с учителите, като ги поддържаме, ние, родителите, построяваме експерти, които ще популяризират България, само че на първо място възпитаваме положителни хора “, съобщи Йотова.



Вицепрезидентът благодари на учителите за всеотдайността и прикани за връщане в обществото на високия престиж на учителската специалност. „ Без българските учители няма бъдеще за България. Политици, който не осъзнават това, не заслужават България “, посочи. Тя особено благодари на шефа на СУ „ Максим Горки “ Мариана Пенчева за дейната активност и любовта към децата.

Вицепрезидентът връчи от името на президента Румен Радев плакет „ Св. св. Кирил и Методий “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР