За балансиран подход между спазването на мерките и възможността хората

...
За балансиран подход между спазването на мерките и възможността хората
Коментари Харесай

5-звездни хотели са готови да приемат болни от COVID-19

За уравновесен метод сред спазването на ограниченията и опцията хората да имат приходи по време на пандемия се разгласи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова. По време на Консултативния съвет по туризъм през вчерашния ден министърът се разгласи за това хотелите, които останат празни през зимния сезон, да се трансфорат в места за настаняване на карантинирани.

" Идеята е тези хотели да се употребяват за подсигуряването на здравната система, с цел да не се постанова построяването на полеви лечебни заведения, в случай, че имаме свободна леглова база. Местата, препоръчани от сектора, ще бъдат употребявани от здравните управляващи за настаняване на незабавни и заболели пациенти, както и на фамилии под карантина. Разходите за това ще бъдат поети от страната. Принципът на финансиране ще бъде договарян от Министерството на здравеопазването и съответния хотелиер. Условията за настаняване ще се утвърждават от здравните управляващи. Говорим за лица, които се нуждаят от здравна грижа, а не контактни. Хората би трябвало да знаят, че държавното управление няма да ги остави без легло, в случай че се наложи. Браншът има период до края на седмицата да предложи съответни хотели ", изясни в ефира на министър Николова.

По думите й, огромна верига от 5-звездни хотели към този момент е декларирала подготвеност да приема пациенти с COVID-19, в случай че се наложи. " Ние обаче се обединихме към концепцията това да се места за настаняване с 2 и 3 звезди, с цел да им се помогне ", разясни тя.

Вицепремиерът Марияна Николова уточни, че при съблюдаване на ограниченията, има късмет зимният туризъм да бъде осъществен. " С моя заповед бяха издадени инструкции към всички места за настаняване и забавление. Те ще бъдат прилагани единно по време на зимния сезон. Контролът ще е засилен и ще се постановат наказания. Заведенията в зимните курорти ще работят при прецизни инструкции. Тези, които не могат да съблюдават условия потенциал – няма да бъдат отворени. Няма да позволи нито едно заведение или място за настаняване да лепне леке, което да засегне целия отрасъл. На нарушителите ще бъдат налагани административни санкции, даже ще се затварят ", разгласи Николова.

По предварителни калкулации към 250 млн. лв. ще бъдат загубите в туризма за страната ни. Усилията на страната обаче ще продължат да бъдат ориентирани към запазването на заетостта в сектора.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР