За активно сътрудничество се договориха Изпълнителната агенция за насърчаване на

...
За активно сътрудничество се договориха Изпълнителната агенция за насърчаване на
Коментари Харесай

Текстилната и кожарската индустрии генерират над 2 млрд. евро годишен оборот

За интензивно съдействие се договориха Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия и Българската асоциация за текстил, облекло и кожи. Представители на двете организации разискаха опцията за образуване на интернационална конференция и присъединяване на компании от сектора в бизнес задачи и изложби зад граница.

„ Организирането на едно огромно събитие с интернационално присъединяване ще бъде от голяма изгода за сектора “, съобщи изпълнителният шеф на организацията Бойко Таков по време на диалозите.

„ Крайно време да се признае ролята на сектора за социално-икономическото развиване на страната и една такава конференция може да способства за това “, безапелационен беше Йордан Беловодски, изпълнителен шеф на асоциацията.

И двете страни се съгласиха, че не е реалистично да се приказва за реализирането на такава огромна концепция преди 2020г. Предстоят още диалози по тематиката.

Българската асоциация за текстил, облекло и кожи e съдружие на компании от бранш „ Лека индустрия " учредено е през месец септември 2017 година Основната му цел е да сплоти всички компании от текстилната и кожарска индустрия и да спомага за консолидиранe, балансиране и единно представляване на техните ползи. Асоциирани членове са образователните заведения, които имат отношение към сектора. Текстилната и кожарската промишлености генерират над 2 милиарда евро годишен оборот.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР