За 90 дни ще остане в ареста мароканецът Науфел Вашид

...
За 90 дни ще остане в ареста мароканецът Науфел Вашид
Коментари Харесай

Мароканецът Захри остава в ареста

За 90 дни ще остане в ареста мароканецът Науфел Вашид Захри, който е търсен от Интерпол за тероризъм и връзки с „ Ислямска държава”.

Пловдивският апелативен съд удостовери решението на хасковските магистрати, които постановиха краткотрайно задържане до 90 дни за 34-годишния Захри, заяви Дир.бг.

На мароканеца през днешния ден бе назначен нов длъжностен юрист Васил Иванов, защото предходният бранител - юрист Попов и преводачът не пристигнаха на правосъдното съвещание. Глобата за юриста е 1000 лева, а за преводача 500 лева, който бе схванал, че делото ще се гледа от Хасковски съд. Днес бе назначен и нов преводач 21-годишният Кеман АлКан.

Пловдивските магистрати обаче потвърдиха решението на Окръжния съд в Хасково за краткотрайно задържане до 90 дни, защото има заплаха Науфел Захри да се укрие или направи ново закононарушение.

Тази мярка за задържане се взема съгласно Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест, както и контракта за екстрадиция сред кралство Мароко и република България. Според легалните сделки, мароканските управляващи разполагат с избран период, с цел да изискат изпращането на подсъдимия в кралството, където да бъде съден.

Ако за тези 3 месеца не дойде искане от Мароко за екстрадиция, Захри ще бъде освободен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР