За 8 области е обявен жълт код за значителни валежи,

...
За 8 области е обявен жълт код за значителни валежи,
Коментари Харесай

Проф. Рачев алармира: Не излизайте навън! 8 области са с жълт код, до часове ще стане страшно

За 8 области е разгласен жълт код за обилни превалявания, през нощта дъждът ще премине в сняг. Възможни са виелици.
В събота и в неделя на практика няма да има разлика сред минималните и оптималните температури. Не излизайте на открито, ще има мощен вятър!
Това предизвести климатологът Георги Рачев пред bTV. 2-3 см сняг ще има още в събота. Много влажно и студено време в събота и неделя, а в понеделник стопляне, предвижда Георги Рачев.
Вятър със 100 метра в секунда ще има във Варна.
До обяд през днешния ден времето ще е прелестно за ноември, само че от следобяд облачността от запад ще се усили. Дъждовно ще е в Северозападна и Западна България.
За 8 области е разгласен жълт код за обилни превалявания – чакат се количества от 20-35 литра на квадратен метър. След среднощ в планинските региони дъждът ще минава в сняг.
Максималните температури към момента ще са сред 10° и 19°. В столицата – към 13°, а в Пловдив и Варна – към 15°.
Вятърът е до сдържан, само че ще се усили и чакаме да донесе по-студен въздух. До вечерта превалявания ще има на доста места в страната.
Следобед над планинските масиви в Западна България ще завали дъжд, а на към 2000 метра – сняг. Максимални температури ще са сред 3° и 10° градуса. През нощта против събота дъждът в планините на Западна България ще премине в сняг. Възможни са виелици.
В събота ще има мощен и плевел вятър на доста места в страната. Над множеството области сутринта ще вали дъжд, а по високите полета на Западна България и Предбалкана – сняг.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР