За 76-а година светът отбелязва Световния ден на здравето. У

...
За 76-а година светът отбелязва Световния ден на здравето. У
Коментари Харесай

Проф. Христо Хинков: Днес цялото ни общество отправя поглед на признателност към медицинските специалисти на България

" За 76-а година светът отбелязва Световния ден на здравето. У нас, от 1964 година, на тази дата, работещите в българското опазване на здравето честваме и професионалния си празник ", съобщи в приветствен адрес във връзка днешния Световен ден на здравето от министъра на опазването на здравето в оставка проф. Христо Хинков, оповестен на интернет страницата на.

" Днес цялото ни общество насочва взор на благодарност към Вас, медицинските експерти на България, за отдадеността Ви на грижите за здравето, което постоянно ще бъде най-ценният запас в живота ", написа още той.

Проф. Христо Хинков изрече и откровения си почит към хуманния им избор да се посветят на медицината. " Носители на вярата, Вие сте стожерите на здравната ни система и неразделна част от ориста на всеки човек. Познавам доста от Вас, работили сме дружно и съм очевидец какъв брой отдадени и самоотвержени сте в своето предопределение. Мнозина от Вас популяризират страната ни със своите професионални триумфи и са измежду най-уважаваните специалисти в международната здравна общественост. Знам обаче, че това, което същински стопля сърцата Ви, е благодарността в очите на пациентите. Няма думи, които да опишат щастието да помагаш, да лекуваш, да спасяваш. Зад всичко това се крият доста старания, безсънни нощи и непрекъснат блян към рационализиране ", се показва в обръщението на министъра в оставка във връзка празника.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР