За 5-та поредна година, на 14-ти и 15-ти септември, слънчевият

...
За 5-та поредна година, на 14-ти и 15-ти септември, слънчевият
Коментари Харесай

Семейният фестивал Усмихни се в Карин дом се завръща на 14-ти и 15-ти септември

За 5-та поредна година, на 14-ти и 15-ти септември, слънчевият двор на Карин дом в Морската градина на Варна ще посрещне жители и посетители на града за най-магичния фамилен фестивал „ Усмихни се “.  Това оповестиха уредниците му до медиите.

Събитието породи като самодейност на другари на Карин дом, с цел да прерастне в традиция, в която варненснките фамилии означават дружно началото на образователната година, събирайки последни слънчеви лъчи навън. Тази година събитието е с тематика български фолклор. Тези от гостите, които имат събиращи в дрешника прахуляк национални носии могат да ги извадят, а за лишените от тази привилегия, Партньорите на Карин дом – корпорация Галатея обезпечават наем против алегорична сума в дните преди фестивала. Това ще е още един мотив гостите да създадат връзката на децата с техните корени още по-интересна и запаметяваща се. Тематични ще са и част от заниманията – езда, пукотевица с лък, плъстене на вълна, изобразяване вурху глина, осъществяване на редица фолклорни сформира, както и концерт на ангелогласната Нели Петкова.

Фестивалът няма да изневери и на обичайния си формат, в който съчетава занимания за всички възрасти. Кулинарни работилници и бижута на местни занаятчии за мама, крафт бира и специалитети за баща . Тази година особено внимание е обърнато на младежите, за които ще бъде показана книгата „ За вафлите и хората “ на стенд-ъп комедианта Николаос Цитиридис, прочут от занимателния си блог Ревюта на вафли, а вечерта ще продължи с концерт с Мириян Костадинов - MIRY . За най-малките, несъмнено, още веднъж ще има построена детска зона с голям брой работилнички и занимания , еко зона, скаутски завършения, стена за катерене, батути. Специална спортна зона ще бъде обособена за шампионат по национална топка за компании, които желаят да оказват помощ на идеята и подарят на чиновниците си един забавен тийм-билдинг.  Организаторите от екипа на Карин дом са планували също тематични лекции на тематика детско развиване, както и тур на помещаващия се в постройката Музей на благотворителността, воден от тънкия ценител на варненската история Християн Облаков. Събраните средства от вход, лотария с награди, % от продажбите, детската зона, както и от щанда на Карин дом ще подпомогнат  новосъздадения от Карин дом “Център за семейно-медиирана намеса ”, който вкара новаторска за България услуга, в която фамилията е движещата мощ.

Екипът на лечебния център с неповторима история кани всички варненци да станат част от фамилното развлечение, освен поради децата със специфични потребности, само че и поради нашите лични фамилии и потребността да прекарваме качествено време дружно – ние с нашите деца, нашите деца между тях и ние с ние. И в случай че до момента в който тази магия се случва, успеем да помогнем и на фамилии, които се срещат с разнообразни от нашите ежедневни провокации - то има единствено печеливши. Годишно Карин дом поддържа над 300 деца и фамилии и образова над 1200 експерта – посещавайки фестивала вие ставате част от магията на шерването и поддръжката. Повече за програмата на фестивала: https://www.facebook.com/SmileKarindom/

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР