За 47-ми път протестиращи срещу правителството на Бойко Борисов се

...
За 47-ми път протестиращи срещу правителството на Бойко Борисов се
Коментари Харесай

Протестите: Ден 44 - Бухалки за Борисов като подарък

За 47-ми път протестиращи против държавното управление на Бойко Борисов се събраха в центъра на София, предава БГНЕС. Недоволните жители още веднъж скандираха „ Оставка ” в триъгълника на властта сред Министерския съвет, Президентството и Партийния дом.
На спонтанната естрада пред фонтана пред президентството бяха сложени бухалки с надпис ГЕРБ. Арман Бабикян от прикани протестиращи да ги вземат и да ги слагат пред постройката на Министерски съвет. " Моля да ги поставите деликатно на земята, с цел да могат да ги употребяват мутрите на Борисов ”, извика Бабикян.
 Протестиращите прочетоха декларация с съответни претенции за оставки и промени (ВИДЕО) Протестиращите прочетоха декларация с съответни претенции за оставки и промени (ВИДЕО)
Гражданите, които вземат участие в блокадата на Орлов мост, излязоха с декларация, в която още веднъж приканиха за оставка на държавното управление и гл...
Остават блокирани трите основни кръстовища в центъра на София – на пл. Независимост, при Софийския университет и Орлов мост. Протестиращите сложиха за малко бухалки като подарък за Борисов пред постройката на Министерски съвет, на тях написа „ ГЕРБ ”, след което си ги прибраха. „ Това е разликата сред страната на Борисов и страната, която желаят жителите. Неговата страна се ръководи по правото на силата, а ние желаеме да се ръководи със силата на правото, това е разликата ”, съобщи от трибуната Арман Бабикян.
" Иван Калчев е задържан през днешния ден ", съобщи от трибуната един от протестиращите Емил Георгиев. " Надявам се, че към този момент са го пуснали с неговия юрист Минчо Спасов, който знае какво да прави. Когато не арестуваш верния Иван, значи не употребяваш вярно властта В член 1 алинея 2 от конституцията написа, че цялата държавна власт произтича от народа и се реализира от него директно, прочете Георгиев. В четвъртък ще има изненада в Пловдив ", издаде още той. Велислав Величков от " Правосъдие за всеки " пък дефинира като четящи, а не говорещи прокурорите взели участие в извършеното по-рано през днешния ден национално заседание на прокуратурата.
След апели,,Оставка! ”, част протестиращите възпламениха свещи и резервираха минута безмълвие, с което уважиха публицистите Виктория Маринова и Милен Цветков.
Рано сутринта през днешния ден недоволни жители се събраха пред постройката на Областната администрация на бул. " Витоша " и сервираха цветя, след което поканиха регионалния шеф Илиян Тодоров на разговор. Причината беше острия му коментар против протестиращите в обществената мрежа след случая на бул. " Ситняково ", при който се стигна до конфликт сред стачкуващи и лек автомобил. По-късно денем, след което обаче бързо палатковият лагер беше възобновен от протестиращите.
 ВИДЕО: Ето по какъв начин палатковият лагер при Ректората беше нападнат ВИДЕО: Ето по какъв начин палатковият лагер при Ректората беше нападнат
След като по-рано през днешния ден, 24 август, стана ясно, че един от палатковите лагери - този пред Ректората на Софийския университет, е бил атак...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР