За 18-ти пореден път в красивия пристанищен град Иския на

...
За 18-ти пореден път в красивия пристанищен град Иския на
Коментари Харесай

Дарина Павлова се кипри в Иския

За 18-ти следващ път в красивия пристанищен град Иския на едноименния италиански остров от 12 до 19 юли ще се организира Ischia Global Fest 2020, който събира звезди от международната кино и музикална сцена. Тази година поради пандемията фестивалът трансформира формата си и се преименува на Ischia Smart Film 2020.

Младите холивудски артисти Роман Грифин Дейвис и Федерико Иелапи, реализатори на основните функции във хитовите филми „ Джоджо Заека “ и „ Пинокио “, ще са звездите на фестивала край крайбрежията на Неапол.

``Даваме началото на кинофорума с тези прелестни момчета, два неповторими гения, които омагьосаха света. Ние ще ги наградим в името на новото потомство, а в този съответен миг наличието им в Иския ще бъде знак за оптимизъм и прераждане``, показа продуцента Тони Ренис, почетен президент на събитието.

Италианската актриса и продуцент Каролина Роси, щерка на починалия именит сценарист и режисьор Франческо Рози, ще е началник на журито и президент на Ischia Smart Film 2020. През предходната година тя показа документален филм за татко си по време на кинофестивала във Венеция. Част от прожекциите по време на кинофестивала ще се организират наоткрито измежду историческите забележителности на острова - Ischia Porto и Delle Vittorie of Forio.

И тази година в почетния ръб на фестивала участват имената на Дарина Павлова, продуцента Ави Лернър, Черил Буун Исаак – някогашен началник на Академията за кино изкуства и науки (AMPAS), холивудския продуцент Марк Кантън, който има във филмографията си съвсем 400 игрални кино лентата („ 300 “, „ Хрониките на Спайдъруин “, „ Невъзможно бягство “, „ Война на боговете “), италианската легенда Франко Неро, датския режисьор Биле Аугуст, италианския продуцент Андреа Лeрволино, канадския режисьор и сценарист Пол Хагис, британската актриса и режисьор Труди Стайлър и италианския кино сценарист Енрико Ванзина.

Италианската кино звезда Мария Грация Кучинота ще открие феста в Иския с премиерата на документалния филм „ Il Cinema non si fermà “ (Киното няма да спре). Филмът е сниман напълно със смарт телефони, а доста от актьорите, измежду които Ремо Джироне и Никола Вапоридис, са снимали сцените от своите домове. „ Киното няма да спре “ е сюреалистична трагикомедия, основана по отношение на настоящата пандемична обстановка. Лентата има благотворителна задача, а средствата от продадените билети ще отидат за подкрепяне на подразделенията на Гражданска отбрана.

Наградата за филм на годината ще отиде при братята Дамяно и Фабио Д`Иноченцо. Режисьорите ще сграбчен статуетка за „ Лоши приказки “, който се окичи и със „ Сребърна мечка “ за най-хубав сюжет на фестивала в Берлин.

С приз от крайбрежията на Неапол ще си тръгне и италианския артист Алберно Тестоне превъплатил се в облика на Микеланджело Буонароти в биографичната лента на Андрей Кончаловски  „ „ Грехът на Микеланджело ”.

Фондацията на Леонардо ди Каприо също ще бъде отличена по време на Ischia Smart Film 2020 за своята екологична задача като част от форума на общественото кино. Режисьорите Фишър Стивънс и Малкълм Венвил ще получат самопризнание за документалната лента „ And We Go Green “.

Фестивалът ще има и своята цифрова секция, с която цели да поддържа целия регон Кампания и Южна Италия като безвредно място за туризъм и релакс.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР