За 18-годишната Дани Илиева музиката е начин на живот. Тя

...
За 18-годишната Дани Илиева музиката е начин на живот. Тя
Коментари Харесай

Дани Илиева: Влагам сърцето си в това, което правя и се надявам хората да го усещат

За 18-годишната Дани Илиева музиката е метод на живот. Тя влага сърцето си в нея, а въпреки нежната си възраст, към този момент със удовлетворение може да съобщи, че най-голямата премия е да усети обичта на публиката и нейните овации.


„ Влагам сърцето си в това, което върша и се надявам хората да го усещат “, сподели в изявление за БГНЕС младата певица.

Дани Илиева е от музикално семейство – майка ѝ е вокален възпитател, а татко ѝ диригент на боен духов оркестър. „ Може би съм наследила желанието си да пея и да се занимавам с музика от родителите ми ", споделя тийнейджърката от Карлово.

Тя стартира да се занимава с музика, когато е едвам на 8 години, стартира да се явява състезания по пеене и точно тогава схваща, че това е нещото, което желае да прави – да бъде на сцената.

„ През свободното си време обичам да пея ", акцентира младата певица.

Дани Илиева е и една от участничките в известното риалити шоу „ Гласът на България ", където се записва за трета поредна година. „ Все минавах през онлайн стадиите, по-късно предварителните кастинги, само че селекцията беше доста огромна, а пък и допускам поради годините, тъй като тогава нямах навършени 18 ", описа Дани и добави, че от дребна гледа всевъзможен вид музикални формати и се възхищава на хората, които имат смелостта да се запишат.


„ През годините репертоарът ми постоянно се е състоял от български песни и считам, че е доста значимо да пеем на родния си език ", изясни момичето, което минава кастингът на родното шоу точно с осъществяване на български.


Дани Илиева извършва песента „ Дихание " на Орлин Горанов. „ Още когато тя излезе, аз я заобичах от първото слушане и взех решение, че бих могла да се оправя с изпяването ѝ ", описа младата изпълнителка, която пее основно поп, само че обича да опитва и не желае да се лимитира в един музикален жанр.

Дани поддържа и собствен YouTube канал. Започва да снима видеа и да ги качва в платформата за видеосподеляне почти по същото време, когато стартира и да пее.

„ Не знам по какъв начин взех решение да пускам, тогава към момента не знаех изобщо нито какво е камера, нито какво е да бъдеш инфлуенсър, просто желаех да опитвам. Носеше ми благополучие, беше доста по-различно от това, което моите съученици вършат, и на мен това ми хареса. Беше метод, по който мога да изразя себе си “, описа тя.

За малко време, Дани стига и досега, в който да показа първата си авторска ария, написана за нея от родителите ѝ. Заглавието ѝ е „ Мама ". „ След това имах щастието да бъда определена да изпея авторска ария на „ Бургас и морето ", напомня Дани и споделя за песните на композитора Евтим Чакъров, с който работи.

И напълно разумно за певицата идва ред и на авторската музика. „ Моето семейство постоянно е до мен неразделно и ми оказва помощ, за което съм доста щастлива ", сподели тя в подтекста на песента „ Така ми се желае " по текст на Нина Сариева и аранжимент на своя татко. А новата ѝ авторска поп ария на български език към този момент е реалност – „ Само ти знаеш ", и е в колаборация с рапъра Monolith.

„ Винаги съм желала да имам ария, която да приказва на езика на нас, младежите, на моите приятелки. Исках да имам ария, която да си слушат на драго сърце – както те, по този начин и аз, и съм доста щастлива, че най-сетне имам такава ария и мога да се похваля с подобен план ", акцентира Дани Илиева.

За песента „ Само ти знаеш " певицата още веднъж работи дружно с Евтим Чакъров. „ Създаването ѝ беше едно огромно премеждие, беше незабравимо за мен. Създавахме онлайн в неговото студио, дружно писахме музиката, текста, благодарение на Радомира Михова, на Емилияна Маркова ", изясни тя, въодушевена и стимулирана, че е част от основаването на поп парчето.

„ Никога не съм имала нещо като мото, което да последвам. Когато човек работи с душа и със сърцето си, и то същински, няма по какъв начин резултатът да не бъде добър ", безапелационна е тя и признателна от хората към себе си, които назовава вдъхновители.

„ Апелирам всички да следват фантазиите си и да имат вяра, че тяхната премия ги чака там някъде ", сподели още с усмивка 18-годишната певица, чието промо на „ Само ти знаеш “ се състоя в понеделник в столичния бар „ Петък “. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР