За 15-ти пореден път Варненската туристическа камара провежда своя Черноморски

...
За 15-ти пореден път Варненската туристическа камара провежда своя Черноморски
Коментари Харесай

Икономически университет – Варна е домакин на 15-ия Черноморски туристически форум

За 15-ти следващ път Варненската туристическа камара организира своя Черноморски туристически конгрес – обичайно събитие, което сплотява бизнеса, образованието и науката в търсене на път към разискване на настоящи тематики на развиването на туризма и намиране на работещи решения.

Икономически университет – Варна е хазаин на Черноморския туристически конгрес, който ще се организира на 15 и 16.04.2022 година в зала 1 на академичната постройка.

Варненската туристическа  камара за 15-и път организира своето обичайно събитие, което сплотява бизнеса, образованието и науката в търсене на път към разискване на настоящи тематики за развиването на туризма и намирането на работещи решения. В края на тежкия двугодишен пандемичен интервал и при изискванията на непредвидена военна намеса близо до нас туризмът – една от най-хуманните човешки действия, е изправен пред нови, още по-тежки провокации. В конюнктура на неустановеност, енергийна рецесия и висока инфлация би трябвало да се вземат решение проблеми, общи за всички участници в туристическата активност – бизнеса, държавната и локалната власт, просветителните институции, неправителствения бранш. На фона на непредвидената по мащабите си рецесия, бизнесът насочва още веднъж вниманието си към значими проблеми, от които зависи сполучливото превъзмогване на обективните компликации, запазване на постигнатото и търсене на гъвкави решения за адаптиране на дейностите към променените условия.

В актуалната напрегната конюнктура Варненската туристическа камара реши да посвети 15-ия Черноморски туристически конгрес на тематика, която от години стои във фокуса на вниманието на целокупния бизнес и дефинира неговото стабилно развиване и конкурентоспособност.  Това е тематиката за фрагментите в туризма – за проблемите, съпътстващи тяхната подготовка, мотивация, задържане и развиване.  Темата на форума е „ Кадрите в туризма – провокации и вероятности ”, като за първи път провеждането на форума беше предшествано от огромно изследване на казуса с фрагментите в туризма на Северното Черноморие. Проучването беше сполучливо извършено в продължение на три месеца, като в него участваха огромен брой представители на туристическия бизнес, образователните заведения с образование по туристически специалности, държавни институции. Резултатите са изложени в отчет, който ще бъде показан по време на събитието и е включен в сборника с отчети, обичайно сплотяващ изявления на научната общественост по тематиката на всеки конгрес.

Програмата на форума включва главно презентации на практики на сполучливо съдействие сред бизнес и образователни звена, настоящи европейски стратегии, ориентирани към създаване на нов вид фрагменти, както и слагане на съответни проблеми, изведени от направеното емпирично изследване.

Вторият ден на форума е отдаден на младежките хрумвания за изобретателен туризъм. Ще бъдат показани студентски научно-приложни разработки в областта на туризма, наградени от Студентската научна сесия, 11 април 2022 година

Форумът ще се организира в хибриден вид – присъствено в зала 1 на ИУ – Варна и онлайн стрийминг в YouTube. Събитието се провежда с поддръжката на Министерството на туризма, Община Варна и Икономически университет – Варна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР