За 15 години в НАТО около 14,5 хил. военни са

...
За 15 години в НАТО около 14,5 хил. военни са
Коментари Харесай

Ген. А. Боцев: От мечтата ”малка, модерна и мобилна” армията стана само малка

За 15 години в НАТО към 14,5 хиляди военни са взели участие в задачи зад граница, посочи ген. Андрей Боцев. Въпреки добития опит обаче началникът на защитата призна, че за този интервал единствената рекомендация, която е изпълнена от това армията ни да бъде дребна, съвременна и мобилна, е да бъде дребна.
Според него при повече искащи да постъпят в армията ще има и повече пари за нея. Той уточни, че към този момент има задоволително искащи да го създадат непринудено.

За модернизацията на българската войска ген. Боцев съобщи, че в идващите 10 години разчита на планове за близо 4 милиарда лв..

Той уточни, че има три огромни плана за трите типа въоръжени сили, както и много по-малки планове, които не изискват огромен запас.

Ген. Боцев уточни, че за Военновъздушни сили планът е съвсем на финалната права, като към този момент се водят договаряния сред двете държавни управления.

Предстои да се получат офертите от компаниите, които вземат участие за двата многофункционални модулни патрулни кораба.

Относно Сухопътните войски той заяви, че е било открито, че липсват експерти, които да доработят методиката. Има български компании, които се занимават с такава активност и ще търсим метод те да окажат подпомагане при правене на плана, изясни той.

Ген. Боцев посочи, че планът за Сухопътните войски се е оказал доста по-сложен от предстоящото. Въпреки това изрази вяра, че до четири години българският боец ще бъде оборудван, както са оборудвани тези от НАТО.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР