За 11-ти път Американският университет в България (АУБ) ще бъде

...
За 11-ти път Американският университет в България (АУБ) ще бъде
Коментари Харесай

У нас стартира най-голямата математическа олимпиада за студенти в света

За 11-ти път Американският университет в България (АУБ) ще бъде хазаин на най-голямата математическа олимпиада за студенти в света.

Юбилейното 25-тo издание на конкуренцията ще се организира у нас от 22 до 28  юли, а формалното разкриване е планувано за 23 юли (понеделник) от 10:00 часа в театралната зала „ Карл Джераси “ в студентски център „ Америка за България “, академични комплекс „ Скаптопара “ на АУБ. 

В надпреварата могат да се включат студенти от първи, втори, трети и четвърти курс на възраст до 23 години. Участието е самостоятелно. Конкурсните задания са от областите алгебра, математически разбор, геометрия и комбинаторика. Олимпиадата ще се организира в два кръга, като дилемите ще бъдат избрани директно преди началото й. Работният език е британски.

Тази година в математическата олимпиада за студенти ще се включат над  400 математици от целия свят, представители на над 164 университета  от 55 страни, измежду които Съединени американски щати, Франция, Германия, Китай, Бразилия, Русия, Индонезия, Гърция, Коста Рика и доста други. На най-добре представилите се ще бъдат връчени повече от 100 награди. Част от тях са обезпечени от Wolfram Research, Springer, Maple Soft, Princeton University Press и Jane Street.

" Вече повече от десетилетие си сътрудничим доста успешно  с University College London, като осигуряваме най-високи стандарти за осъществяване на това огромно математическо съревнование. Водещата ни концепция е да насърчаваме младите мозъци, както и да подкрепяме контактите сред тях, а и сред университетите, които те съставляват. Една от мощните страни на образованието в АУБ са точно богатите благоприятни условия за продан на студенти, а семейството на прояви от ранга на международната математическа олимпиада подкрепя този развой “, показа в навечерието на събитието доктор Стивън Съливан, президент на Американския университет в България.

Събитието се провежда от University College London в съдействие с АУБ.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР