За 11-та година в Жеравна беше открит Международният фестивал на

...
За 11-та година в Жеравна беше открит Международният фестивал на
Коментари Харесай

Започна Международният фестивал на народната носия в Жеравна

За 11-та година в Жеравна беше открит Международният фестивал на националната носия. Участниците наложително би трябвало да са във фолклорни дрехи от началото на 20-ти век или с обичайни носии на други страни. Офицерите могат да бъдат със старинни военни униформи и оръжия. Забранени за носене са телефони, фотоапарати, слънчеви очила, запалки и пластмаса.

Жеравна, Котел

Стоянка Димчева от Варна идва на фестивала от 5 години. Казва, че тук усеща българското и не би се отказала от присъединяване си всяка година.

Организатор на фестивала е Христо Димитров. За 9-та година в Жеравна е и заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.
Христо Димитров, фондация " Българе ": Някой път стоя на едно хълмче и виждам 10-15 000 души танцуват хоро дружно и си крещя, Боже господи, това аз ли го върша. Не мога да допускам. Наистина е нещо, което малко хора съумяват да го изживеят. Пожелавам го на повече българи да реализират фантазиите си.Цветан Цветанов, заместник-председател на ГЕРБ: Хубаво е, че всяка минала година има от ден на ден хора облечени с носии, връщайки се 130 години назад… Атмосферата е невероятна, виждате какъв брой дребни деца има, бебета даже, което е неповторимо.
Една от атракциите в Жеравна тази година е обичайна българска женитба на холивудския артист Бен Крос и неговата дългогодишна другарка Деана.

Международният фестивал на националната носия продължава до неделя.
 Жеравна чества 10-то юбилейно издание на фестивала на фолклорната носия Жеравна чества 10-то юбилейно издание на фестивала на фолклорната носия
Стотици хиляди жители се събраха край село Жеравна, с цел да се включат в юбилейното, 10-то издание на фестивала на фолклорната носия. Уникалното по ро...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР