Ювентус спечели с 1:0 гостуването на Интер от 27-ия кръг

...
Ювентус спечели с 1:0 гостуването на Интер от 27-ия кръг
Коментари Харесай

Срамна победа за Ювентус в Дерби д`Италия

Ювентус завоюва с 1:0 гостуването на Интер от 27-ия кръг на Серия А, като по този метод „ бианконерите “ победиха в Дерби д`Италия и са назад в играта за топ 4. Единственият гол в дербито осъществя Филип Костич.

Николо Барела насочи удар още във 2-ата минута, само че Войчех Шчесни избави.

Интер сътвори доста съществено напрежение пред вратата на Ювентус в 18-ата минута. Ромелу Лукаку и Николо Барела размениха подавания в наказателното поле на „ бианконерите “, след което последният стреля, само че в обсега на Войчех Шчесни, който избави.

Ювентус поведе с 1:0 в 23-ата минута, когато Адриен Рабио замени пасове с Душан Влахович. След това французинът подаде към Филип Костич, който с диагонален удар вкара топката в долния ляв ъгъл на вратата на Андре Онана.

В 48-ата минута топката стигна до Марсело Брозович, който стреля от въздуха, само че над напречната греда на вратата на Шчесни.

Пред Душан Влахович се откри доста добра опция в 59-ата минута, само че ударът му бе избавен от Онана.

Минута по-късно Локатели стреля от към 20 метра, само че Онана внимаваше и избави.

Федерико Киеза се появи в игра в 66-ата минута, само че по-късно получи травма и бе заменен в 85-ата минута.

Хенрих Мхитарян насочи мощен диагонален удар в 86-ата минута, само че настрана от левия непряк дирек на вратата на Ювентус.

След последния съдийски сигнал Д`Амброзио получи червен картон.

Ювентус реализира първа победа против Интер на " Джузепе Меаца " от 2012 година.

С тази победа Ювентус е седми с 41 точки, а Интер е трети с 50 точки.

За пръв път от сезон 1976/77 насам Ювентус печели и двете издания на Дербито на Италия против Интер, както и резервира мрежата си суха по време и на двете издания на конфликта за сезона.

През 1977 година Ювентус печели и двата дуела с 2:0, само че „ бианконерите “ се срещат с Интер в шампионата за Купата на Италия, където губят и двата дуела с по 0:1.

През сегашния сезон Ювентус се наложи над Интер с 2:0 като хазаин в първия дуел и отстъпи с 0:1 във втория подобен в Серия А.

Статистиката сочи, че 247-ото издание на Дерби д’Италия, Ювентус реализира своята победа №112 в публични дуели в конфликта.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР