Ювентус победи с 3:0 Фиорентина в мач от 22-ия кръг

...
Ювентус победи с 3:0 Фиорентина в мач от 22-ия кръг
Коментари Харесай

Роналдо изравни рекорд с нови два гола за "Юве"

" Ювентус " победи с 3:0 " Фиорентина " в мач от 22-ия кръг на Серия А. Звездата на отбора Кристиано Роналдо вкара два гола за триумфа от дузпи, с което изравни клубния връх за най-вече следващи мачове с попадение в шампионата. Португалецът се разписа в 9-и следващ мач в Серия А, с което изравни достижението на Давид Трезеге от 2005 година Роналдо има 14 гола в последните си 9 мача в шампионата. Кристиано съумява за трети път да направи такава серия, а предходните два случая са с екипа на " Реал " (Мадрид) - през 2014 и 2018 година С двете си попадения през днешния ден португалецът към този момент има общо 50 гола в 70 мача за " Ювентус " във всички шампионати.

И двата тима рядко създаваха положения доникъде на първото полувреме. Вратарят на " Юве " Войчех Шчесни избави удар с пета на Федерико Киеза, а малко по-късно и мощен изстрел на Пол Лирола. На другата врата Бартломей Драговски се оправи с удар на Родриго Бентанкур. Домакините поведоха в 40-ата минута, когато Роналдо означи дузпа, дадена за игра с ръка на Херман Пецела.

След почивката Марко Бенаси можеше да изравни, само че не уцели вратата. Драговски избави удар от близко на Гонсало Игуаин. Вратарят на " Фиорентина " спря изстрел и на Адриен Рабио. Домакините получиха противоречива втора дузпа, откакто Федерико Чекерини спря Бентанкур с лакът. Роналдо бе прецизен за повторно. В края на мача Матайс де Лихт вкара третия гол с глава, откакто бе оставен самичък във вратарското поле при осъществяване на корнер.

" Ювентус " е водач в класирането с 54 точки, като води с 6 пред " Интер ", който гостува на " Удинезе " довечера.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР