Юсейн Болт смята, че леката атлетика се нуждае от разтърсване,

...
Юсейн Болт смята, че леката атлетика се нуждае от разтърсване,
Коментари Харесай

Юсейн Болт: На атлетиката липсва суперзвезда, която да вълнува феновете

Юсейн Болт счита, че леката атлетика се нуждае от разклащане, с цел да стане по-вълнуваща за почитателите на спорт, на който “липсва суперзвезда “, откогато той окачи шпайковете си.

Най-бързият човек в историята притегли вниманието по време на зашеметяващата си спринтова кариера, изпълнена с медали, печелейки злато на 100 и 200 метра на всяко Световно състезание и Олимпийски игри сред 2009 и 2016 година

Не наподобява евентуално скоро някой да усъвършенства международните върхове на Болт в тези дисциплини, нито някой наподобява кадърен да запълни празнината, оставена от ямайската суперзвезда и шоумен.

Но 36-годишният спортист, който се отхвърли през 2017 година, има вяра, че леката атлетика може да процъфтява, в случай че се създадат промени, с цел да се подсигурява, че е по-привлекателна и вълнуваща. 

“Мисля, че на спорта в този момент може би му липсва суперзвезда “, сподели Болт пред осведомителната организация PA.

“Имам поради, че когато си потеглих, хората търсеха идващия човек, който в действителност ще блесне и ще се открои. Мисля, че това липсва на спорта сега. Също по този начин считам, че сме говорили за това от години, че спортът би трябвало да промени метода, по който е основан, само че това е за идващия път, тъй като мисля, че би трябвало да го създадем доста по-вълнуващ.

Смятам, че това е проблем с леката атлетика. Не е толкоз вълнуващо, тъй че хората не желаят да гледат. Така че, в случай че нямате суперзвезда, която да се откроява като мен, тогава ще бъде мъчно да привлечете доста аудитория и вниманието, което желаете “, сподели още Болт.

Големият американски спринтьор Майкъл Джонсън неотдавна туитна, че броят на почитателите, които обичат леката атлетика, “намалява “, наблягайки нуждата от по-добро описване на истории и маркетинг.

Болт има вяра, че спортът “трябва да бъде изменен малко “ и „ поправен “, тъй че хората да могат да бъдат “развълнувани “.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР