Юсеин Болт заплашва да съди частната инвестиционна фирма в Ямайка,

...
Юсеин Болт заплашва да съди частната инвестиционна фирма в Ямайка,
Коментари Харесай

Болт заплаши със съд фирмата, допуснала източване на негови $12 млн.

Юсеин Болт заплашва да съди частната капиталова компания в Ямайка, на която бе поверил парите си, откакто повече от 12 милиона $ изчезнаха от сметката му. Адвокатите на осемкратния златен олимпийски медалист настояват, че инспекция на салдото му по-рано този месец е разкрила, че той е останал с едвам 12 000 $ по-късно, което те описаха като евентуален акт на машинация.

В Ямайка беше обявено, че пенсионираният спринтьор, чиито приходи на сезон се оценяваха на над 25 милиона $ (£20 милиона), когато той беше деен, е дал на компанията 10-дневен период да върне парите. Има и сведения, че още клиенти на Stocks & Securities Limited са съобщили за изчезнали средства. Фирмата споделя, че Комисията за финансови услуги на Ямайка е почнала следствие.

Адвокатът Линтън Гордън даде посредством Associated Press копие от писмо, изпратено до Stocks & Securities Limited, изискващо парите да бъдат върнати.

Според “Gleaner ”, някогашен чиновник на капиталовата компания е обвинен в машинация с доста сметки на Stocks and Securities Limited, една от които на Болт. На уеб страницата си компанията приканва клиентите да се обръщат с въпросите си към Комисията за финансова услуги на Ямайка, която води следствието.

Финансовият министър на Ямайка Найджъл Кларк дефинира обстановката като тревожна.

“Изкушаващо е да се изпитва подозрение към финансовите институции, само че бих призовал да не се очерня цяла почтено работеща промишленост поради няколко доста нечестни лица ” – сподели той.

Юсейн Болт до неотдавна бе може би най-голямата звезда в леката атлетика. Той е осемкратен олимпийски и 11-кратен международен първенец. Има още две сребърни и един бронзов орден от международни шампионати. Спринтьорът дебютира за националния тим на Ямайка през 2004-а на Олимпийските игри в Атина.

Болт е единственият лекоатлет, който печели 100 и 200 метра на три поредни олимпийски игри (Пекин 2008, Лондон 2012 и Рио де Жанейро 2018) и държи международни върхове на 100 метра (9.58 секунди) и на 200 метра (19.19 секунди).
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР