Юристката се закле като депутат и подаде заявление, че напуска, в

...
Юристката се закле като депутат и подаде заявление, че напуска, в
Коментари Харесай

Сагата с оставката на Лена Бориславова продължава – НС не може да я приеме без председател

Юристката се закле като народен представител и подаде заявление, че напуща, в един и същи ден, само че сътрудниците й би трябвало да го одобрят с гласоподаване

След като на Лена Бориславова като определена за депутат, процедурата зацикли и след свикването на новия парламент в сряда . Младата юристка от „ Продължаваме промяната “ се закле като народен представител в 49-ото Народно заседание и в същия ден подаде заявление за напускането му в деловодството на Народното събрание.

Тя обаче все още няма по какъв начин да бъде изгласувана. Причината е, че Народното събрание (НС) няма определен ръководител. Припомняме, че процедурата, сходно на обстановката след свикването на предния парламент, все още търпи неуспех. Двамата препоръчани претенденти за поста – Росен Желязков от ГЕРБ-СДС и Петър Петров от „ Възраждане “, не получиха задоволителна поддръжка в първия ден на Народно събрание.

В четвъртък нови номинации не постъпиха и изборът се отсрочи за другата седмица. Водещият съвещанието като най-възрастен народен представител Вежди Рашидов свика сътрудниците си още веднъж след Великден, в сряда – 19 април.

Докато не бъде определен ръководител на Народното събрание, Народното събрание не може да свърши никаква работа, тъй като е процедурно блокиран. Така поясняват обстановката конституционалисти. Затова и гласуването на оставката на Бориславова също се отсрочва. 

Съгласно оставките на депутатите се одобряват с решение на Народното събрание.

 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР