Юристът Благородна Макева коментира случилото се в офиса на депутата

...
Юристът Благородна Макева коментира случилото се в офиса на депутата
Коментари Харесай

Юрист: Важно е каква е била дейността на фирмите, които са били на адреса на офиса на Ананиев

Юристът Благородна Макева разяснява случилото се в офиса на депутата от ПП-ДБ Настимир Ананиев през днешния ден. " Стандартната процедура, по този начин както е разяснена, е, че когато има правосъдни поръчки да се извършват, е такава - получават се документите, има някакъв интервал, в който те би трябвало да бъдат преведени, тъй като страните не ги изпращат постоянно на български език, би трябвало да се видят какви са настояванията, какво касаят, да се възнамеряват дейностите, да се уточнят с насрещната страна. И нормално изборът по кое време да се случи не се прави от тукашните органи, а се прави съвместно  с тези, които са възложители на тази поръчка. Няма да диря политически бухалки сега в самите дейности, само че по какъв начин ще бъдат интерпретирани и по какъв начин ще бъдат употребявани като политическа интерпретация ие по-интересно ", сподели тя в предаването " Пресечна точка " по " Нова телевизия ".

" Важно е и каква е била активността на компаниите, които са били на този адрес. Аз не съм осведомена, нито знам за кои компании става дума, нито с каква активност се занимават, само че самият факт, че се желаят счетоводни документи, значи, че това, което се проверява на територията на Белгия, се касае в по-голяма степен за изпиране на пари.

Българските институции се включват като реализатори на тази правосъдна поръчка на другата страна по този начин както е написано в съответните европейски документи. Това, което е значимо, е че има позволение авансово взето за осъществяване на процесуални дейности от правосъден орган, тъй че всичко е законосъобразно. Интересно е да получим информация какво ще бъде открито при тези претърсвания ", сподели още Макева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР