Юридическата сага между фирма Пазари“ и Адам Адамов продължава с

...
Юридическата сага между фирма Пазари“ и Адам Адамов продължава с
Коментари Харесай

Частен съдебен изпълнител Янкова тълкува решенията на съда, в изгода на търговец

Юридическата сага сред компания „ Пазари “ и Адам Адамов продължава с цялостна мощ. Последната вест е, че Варненски областен съд остави без почитание молбата на общинската компания за прекъсване на изпълнителното произвеждане по събарянето на три павилиона, които пречат на Адамов.

В случая е забавно държанието на частния правосъден реализатор Станислава Янкова. Тя пояснява решение на Върховния касационен съд, както е преференциално на Адамов.

В решението на Върховен касационен съд написа, че компания „ Пазари “ би трябвало да отстрани обекти, които са „ ситуирани пред комерсиалния обект “ на Адамов и „ закриват и препятстват достъпа “ до него.

Общинската компания извършва разпореждането на съда и реалокира сергии, които са пред витрината на обекта /аптека/ на търговеца, само че Станислава Янкова желае премахването и на три павилиона, долепени до аптеката, които нито я закриват, нито препятстват достъпа до нея.

От Върховен касационен съд поясняват своето решение и постановяват, че то е изпълнено, само че Станислава Янкова, която макар, че е осведомена с решението на Върховен касационен съд въз основа на изпълнителен лист, в който не е упоменато премахването на павилионите насрочва насилственото им срутване.

Юристи разясниха пред www.barometar.net, че законът дава огромни пълномощия на частните правосъдни реализатори и Станислава Янкова е поела огромен риск и, като пояснява решението на Върховен касационен съд, както й е преференциално. От компания „ Пазари “ са подали тъжби до Министерство на правораздаването и до Камарата на частните правосъдни реализатори против дейностите на Станислава Янкова.

Станислава Янкова е противоречива и спорна фигура на варненския, правосъден хоризонт. През февруари 2009 година, тя беше наказана условно на година и половина с 3 години изпитателен период от Окръжен съд-Варна. Присъдата на Янкова беше за повдигане на забрана върху парцел.

Варненският апелативен съд удостовери наказването и го усили, като постанови Янкова да бъде отнето правото да упражнява специалността си за 18 месеца. През април 2010 година Върховният касационен съд анулира присъдата на Станислава Янкова и върна делото за разглеждане на различен състав на Апелативния съд във Варна.

През месец октомври 2010 година Апелативният съд за повторно лишава Станислава Янкова от право да заема длъжността „ частен правосъден реализатор ” за период от една година и половина.

Втората правосъдна инстанция удостовери условната присъда – година и половина „ отнемане от независимост “, отсрочена с 3 години изпитателен период, която съдът наложи на арбитър изпълнителя през февруари 2009 година

Последното правосъдно решение на Върховния касационен съд е от 1 юли 2011 година. В него се споделя, че правосъдният състав признава Станислава Янкова за почтена и я оправдава по обвиняването за осъществено закононарушение по член 282, алинея 1, прочие 1 Наказателен кодекс.

barometar.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР