Юридическата каша около БФС стана още по-голяма, след като Софийски

...
Юридическата каша около БФС стана още по-голяма, след като Софийски
Коментари Харесай

Опозицията нанесе нов съдебен удар по БФС

Юридическата каша към БФС стана още по-голяма, откакто Софийски градски съд (СГС) е отменил всички решения от предварителния конгрес на 12 октомври 2021 година За мнението на съда заяви в. " Марица ".

След провеждането на въпросния конгрес, на който Борислав Михайлов бе определен за нов 4-годишен мандат, опозицията отпред с Димитър Бербатов оспори метода, по който бе извършено събранието и най-много неналичието на балотаж. Един от недоволните клубове - " Балкан " (Варвара) пък подаде тъжба за отменяне на решенията, защото нейният представител - експертът по спортно право Георги Градев, не бе позволен до форума. Сега Софийски градски съд почете точно жалбата на " Балкан ". Също по този начин БФС е длъжен да поеме разноските по делото, възлизащи на 3812 лева за държавна такса, експертиза и адвокатско заплащане.

Решението е първоинстанционно и от футболния съюз могат да го апелират в период от две седмици пред Софийски апелативен съд.

Ако БФС дефинитивно загуби делото, то това значи, че би трябвало да се свика нов конгрес, евентуално също с решение на съда, като на това заседание би трябвало да бъдат прегласувани отначало точките от дневния ред, в това число избор на президент на БФС и Изпълком.

Днешното решение е втора победа на опозицията, предвождана от Димитър Бербатов, откакто те към този момент по правосъден път съумяха да издействат свикването на въпросния предварителен конгрес на 12 октомври м.г. Отделно от екипа на Бербатов чакат решение на съда по подписката на над 1/3 от клубовете за привикване на идващ конгрес, както и мнение по извършения от тях конгрес на 18 март т.г., в който участваха единствено представители на опозицията и Бербатов беше определен за президент. От БФС към този момент апелираха редовността на този избор и опита за регистриране на взетите от опозицията решения в Търговския указател.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР