Юрген Клоп отпи от студената вода, вероятно е похвалил играчите

...
Юрген Клоп отпи от студената вода, вероятно е похвалил играчите
Коментари Харесай

Прощавайте, системата не се активира

Юрген Клоп отпи от студената вода, евентуално е похвалил играчите си в съблекалнята и се насочи към залата за конференции, като авансово знаеше, че не желае да дава отговор, а и май няма смисъл да го прави. Германският управител на Ливърпул отлично осъзнава, че всеки един треньор би трябвало да пази непрекъснато футболистите си, даже от време на време да не е изцяло прав. Но в съответният случай той беше.

Заваляха въпроси един след различен, малко като у нас - единствено за съдийството и по-малко за самия мач против Тотнъм. Клоп възпитано не пренебрегва питанията, като сподели нещо извънредно значително:

" Какво значение има какво ви приказвам аз? Аз сега сътворявам заглавия за медиите, само че това няма да има никакъв резултат и нищо няма да се промени. По-рано през сезона имаше подобен случай в мач на Манчестър Юнайтед и Уулвърхемптън. Тогава съдиите още веднъж се извиниха. Е? Да не би Уулвс да получиха точка или три по-късно опрощение?! Не "

Да стартираме да проучваме думите на към този момент емблематичния треньор на тима край река Мърси. Звучи като човек, който тотално е изгубил вярата си в арбитрите и в правдата във футбола. И знае, че даже и да се оплаква, да хленчи, да мрънка, да недоволства - то това няма да има особени последици. Най-много да получи някое опрощение, само че от това нито на него, нито на играчите, какво да приказваме пък за почитателите, ще им стане по-приятно. От Борда на съдиите в Англия нощес директно след края на дуела сред Тотнъм и Ливърпул признаха, че " реферите са позволили човешка неточност, която е трябвало да бъде поправена от системата за видеоарбитраж, само че ВАР не се е намесил. Ще стартира следствие по случая, а по-късно от Борда ще влязат незабавно в контакт с Ливърпул. " Това е прелестно! Нека правдата да спечелва! Въпросното съдийско смирение беше показано онлайн в ефира на Sky Sports, а анализаторите, включително и някогашният изтъкнат състезател на огромния зложелател на " мърсисайдци " Манчестър Юнайтед Гари Невил, не можеха да повярват какво виждат. Съдиите си признават, че е трябвало да има гол за Ливърпул и засада на Луис Диас не е съществувала, само че системата, за която всички толкоз роптаеха, просто не се е задействала. И толкоз. Прощавайте, само че толкоз.

" He's onside the goal should have stood! "
— beIN SPORTS (@beINSPORTS_EN)

Целият дуел в северен Лондон в действителност изобилстваше от противоречиви обстановки и от друга огромна медия - BBC - даже дефинираха съдийството като едно от най-слабите в цялата история на Висшата лига. За какво става въпрос - първо, Къртис Джоунс получава пряк червен картон, откакто ВАР привика основния съдия да прегледа деликатно едно влизане на халфа в краката на съперник. Беше преценено, че има контакт, а бутоните на Джоунс попадат прекомерно рисково върху крайници на Бисума и първото прибързано премахване беше реалност. Клоп сподели, че на повторенията и най-много на стоп-кадрите интервенцията наподобява много по-зловещо, в сравнение с в действителност е и множеството хора няма да го схванат, тъй като не са играли футбол. Прокрадна се теорията, че Джоунс е играл с топката първо, а по-късно е закачил крайници на съперника. Преди обаче да бяха завършили полемиките към това решение, пристигна въпросната засада. Салах за Диас, гол, байрак, няма преразглеждане, няма и засада, само че голът не е приет. Странното е, че даже с невъоръжено око можеше да се твърди, че Диас е в постоянно състояние и тогава пораждат два въпроса - за какво страничният съдия отсъжда засада, когато приказваме за предоставяне на преимущество на атакуващия футбол, в случай че обстановката е толкоз " тънка " и второ - за какво подвига флага, когато не е сигурен в правотата на дейностите си, когато доста добре знае, че в случай че в действителност има засада, то тя ще бъде регистрирана от ВАР. Да не приказваме, че практиките в последните години са в цялостен прорез с дейностите на въпросния непряк рефер - неговите сътрудници не отсъждат всеобщо очеизваждащи засади единствено и единствено с цел да видят края на офанзивата, а пък след това системата за видеоарбитраж да му мисли. През второто полувреме пристигна и другият червен картон за Ливърпул - за два жълти картона на появилия се от пейката Диого Жота. Дотук добре, само че повторенията като че ли подсказаха, че при първия фаул играчът на " шпорите " Дестъни Удоджи май се препъва самичък в себе си и съумява да излъже съдията. Е, за тази обстановка ВАР няма думата, само че още веднъж камъните са в градината на основния съдия, който май след нощес ще се нуждае от един през целия ден, с цел да разчисти въпросната " градина ".

A short story...
— Sky Sports Premier League (@SkySportsPL)

Истина е, че съдиите работят под голямо напрежение. Играта става все по-бърза, камерите от ден на ден, тъй че всеки подробност от протичащото се на терена да може да бъде показано от всеки ъгъл. Но и тъкмо поради този голям футболен Биг Брадър би трябвало да е по-лесно да взимат верни решения. Разбира се, има много заплетени проблеми, за които даже експерти в сектора имат разнополюсни отзиви. Но когато лесни за присъждане положения затрудняват арбитрите, тогава имаме проблем. При все че мачовете не престават да получават по 6-7-8 минути добавено време, което също трансформира характера на играта. А постоянно размерът на тези добавени минути е провокиран точно от спирания за намеси на ВАР.

Клоп загатна и друго - " никой не чака системата да работи безпогрешно ". Така е. Особено когато това е сплав сред живи същества, компютри, машини, ловкост и трактовка на правилника. Но ще е прелестно, в случай че и същата тази система по-рядко бива обсъждана в отрицателна светлина.

Автор: Стефан Георгиев



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР