Юрген Клоп, Франк Лампард, Брендън Роджърс и Крис Уайлдър са

...
Юрген Клоп, Франк Лампард, Брендън Роджърс и Крис Уайлдър са
Коментари Харесай

Четирима мениджъри в спор за голямата награда в Премиър лийг

Юрген Клоп, Франк Лампард, Брендън Роджърс и Крис Уайлдър са четиримата треньори, които бяха номинирани за Мениджър на годината в Премиър лийг. Победителят ще бъде избран след композиция от вота на почитателите плюс гласовете на комисия от футболни специалисти.

Юрген Клоп се трансформира в мениджърът, който донесе първата шампионска купа на Ливърпул в историята на Премиър лийг. Това се случи рекордно рано във връзка с оставащия брой мачове до края на сезона. Мърсисайдци си подсигуряваха първото място седем кръга преди края. Отборът на Клоп записа 32 победи, три равенства и три загуби през този сезон, като усъвършенства редица върхове. Германецът пък завоюва рекордните пет месечни награди за най-хубав управител в хода на сезона.

Франк Лампард съумя в първия си сезон отпред на Челси да вкара тима си в топ 4. " Сините " реализираха 20 победи, шест равенства и 12 загуби, само че това бе задоволително да си подсигуряват място в Шампионската лига. Една от огромните заслуги на Лампард пък бе това, че наложи млади играчи като Мейсън Маунт и Тами Ейбрахам.

Брендън Роджърс и Лестър направиха същински възторг, макар че в края травмите и спадът във формата на тима доведоха до това, че " лисиците " изпаднаха от топ 4. Петото място обаче си остава второто най-високо класиране на клуба след шампионския сезон. Лестър записа 18 победи, 8 равенства и 12 загуби през акцията.

Крис Уалйдър направи по този начин, че новакът в Премиър лийг Шефилд Юнайтед в един напреднал стадий от сезона да бъде част от борбата за топ 4. " Остриетата " взеха точки от Арсенал, Челси, Тотнъм и Уулвърхамптън, допускайки единствено 39 гола във вратата си. Въпреки че в последна сметка приключиха на 10 място, Крис Уайлдър и Шефилд несъмнено бяха най-приятната изненада през миналия сезон. Името на спечелилия ще бъде оповестено на 13 август.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР