Юношеският национален отбор на България до 17 г. зарадва всички

...
Юношеският национален отбор на България до 17 г. зарадва всички
Коментари Харесай

Страхотен успех! България U17 се класира за финалите на Евро 2022!

Юношеският народен тим на България до 17 година зарадва всички почитатели на футбола у нас със ужасно показване по време на Елитния кръг на Евро 2022.

„ Лъвчетата “ на селекционера Йордан Петков през днешния ден узакониха класирането си за финалите на континенталната конкуренция след тъждество 2:2 против Република Ирландия, което им отреди второ място в група 8 след домакина Португалия. Тимът ни завоюва виза за еврофиналите в Израел през май, откакто се подреди измежду 7-те най-хубави втори тима в 8-те групи на Елитния кръг.

 Постижението на момчетата ни е извънредно, защото с изключение на с тежки противници като Португалия, Финландия и Ирландия, преди този момент те се оправиха и с Хърватия и Сърбия – едни от най-продуктивните школи в международния футбол. Така България изцяло справедливо се подрежда измежду 16-те най-хубави тима в Европа, които след месец и половина ще си оспорват континенталната корона.

Днес отборът ни изигра следващия си мощен дуел и единствено малшансът му попречи да се поздрави с триумфа против Ейре. В началото Божев се намеси уверено при удар на Тете, само че по-късно „ лъвчетата “ взеха превес и в 13-ата резултатът беше открит. Райчев се възползва от неточност в изнасянето на ирландците, излезе на отлична позиция и порази задачата за 1:0. Последваха мощни изяви на българския отбор, а Митков на два пъти опитва силата на удара си от отдалеченост, само че и двата му опита се оказаха неточни. В 41-ата минута резултатът беше подсилен. Кирев бе покрай гола, вратарят на Ирландия избави, само че топката попадна в Райчев, който бе праволинеен – 2:0 за България. В началото на втората част отборът на Йордан Петков пропусна късмет да осъществя за 3:0, а в 59-ата минута Роко Вата понижи резултата след центриране от директен свободен удар – 1:2. Петнайсет минути преди края пък централният бранител Сам Къртис осъществя за крайното 2:2.

Равенството обаче не съумя да помрачи насладата на нашите момчета, които и по време на минитурнира в Португалия потвърдиха, че са измежду най-силните тимове на континента.

Съставът на България: 1. Божев, 7. Атанасов, 6. Георгиев, 5. Маринов, 3. Цонев, 18. Нгуен До, 8. Стоянов, 10. Митков, 9. Райчев, 19. Кирев, 11. Маринов

Селекционер: Йордан Петков

Голмайстори: 1:0 Райчев 13, 2:0 Райчев 41, 2:1 Вата 59, 2:2 Къртис 75
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР