Юлияна Янева спечели бронзов медал в категория до 72 кг

...
Юлияна Янева спечели бронзов медал в категория до 72 кг
Коментари Харесай

Юлияна Янева пред БНТ: Най-доброто тепърва предстои

Юлияна Янева завоюва бронзов орден в категория до 72 кг при дамите на европейското състезание по битка в Букурещ, Румъния.

Българката стигна до триумфа без битка, поради травма на Анастасия Алпиейева.

" Съжалявам, че срещата не съумя да се организира. За страдание в спорта ги има тези неприятни неща. Пожелавам възобновяване на съперничката ми ", показа тя в изявление за Българска национална телевизия.

Родната състезателка разяснява равнището на шампионата.

" Първенството не бе по никакъв начин едва, даже неолимпийските категории. Състезателките бяха разпределени по равно. Нещата бяха умерени. Имаше неща, които бяха по този начин, както не трябваше да бъдат, по условия, които не зависеха от мен. През последната седмица бях много болна и изкарах много тежко вирус. Това беше потенциалът ми, който съумях да дам на тепиха. Доста време с треньора ми обмисляхме да ли да вземам участие, само че преценихме, че това ще бъде опит и ходило към нещата, които сме се запътили. Най-доброто занапред следва ", добави тя.

Нейният треньор Серафим Бързаков е убеден, че възпитаничка му ще продължи да натрупа скъп опит.

" За момента гледаме да участваме на всяко едно съревнование, тъй като за нея е опит. Бяхме на кантар дали да участваме, само че за нас е значим опитът. Търсим всяка една цел да даваме всичко от себе си. Тя ще взе участие на шампионата " Дан Колов " в категория до 68 кг. Конкуренцията ражда първенеца. Тя е посочила какво може в тази категория ", добави той.

Можете да гледате цялото изявление във видеото.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР