Юлия Навалная, вдовицата на руския опозиционен лидер Алексей Навални, заяви,

...
Юлия Навалная, вдовицата на руския опозиционен лидер Алексей Навални, заяви,
Коментари Харесай

Юлия Навалная: Путин не е легитимният президент на Русия

Юлия Навалная, вдовицата на съветския опозиционен водач Алексей Навални, съобщи, че Владимир Путин не е законният президент на Русия и че формалните резултати от изборите нямат значение, съобщи Ройтерс.

" Ние доказахме на себе си и на другите, че Путин не е нашият президент. Ние не сме го избирали ", сподели Навалная за протестната акция " По обяд против Путин ", която се организира в неделя, последния ден на президентските избори в Русия, когато Путин бе избран отново за президент на страната.

Julia Navalnaya in de rij als teken van protest tegen de gemanipuleerde presidentsverkiezingen in Rusland, en ze is niet de enige.
— Diederik Wienen (@DWienen)
Руският президент Владимир Путин бе избран отново на поста с 87,28% от гласовете на създадените на 17 март в страната избори. Това демонстрират данни, оповестени през днешния ден на уеб страницата на Централната изборна комисия на Русия след обработването на 100% от изборните протоколи, съобщи ТАСС.

На второ място е претендентът на Комунистическата партия на Руската федерация Николай Харитонов, който е получил 4,31% от гласовете. Трети с 3,85% е Владислав Даванков, повдигнат от партия " Нова хора ", а четвърти - Леонид Слуцки от Либерално-демократическата партия на Русия, с 3,20%.

Юлия Навалная е гласувала в съветското посолство в Берлин. В навечерието на изборите на 14 март тя съобщи, че протестиращите против президента Владимир Путин руснаци би трябвало да се появят в огромни количества едновременно, с цел да препълват изборните секции. Съпругата на починалия Алексей Навални даже прикани руснаците да създадат бюлетините невалидни, като напишат върху тях „ Навални “, или да гласоподават за претенденти, разнообразни от Путин.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР