Юлия Навална, вдовицата на руския опозиционен лидер Алексей Навални, заяви,

...
Юлия Навална, вдовицата на руския опозиционен лидер Алексей Навални, заяви,
Коментари Харесай

Юлия Навална: Путин не е нашият президент, ние не сме го избирали

Ю лия Навална, вдовицата на съветския опозиционен водач Алексей Навални, съобщи, че Владимир Путин не е законният президент на Русия и че формалните резултати от изборите нямат значение, съобщи Ройтерс.

(*Вижте във видеото: ПОБЕДА НА ПУТИН С НАД 80%: Как резултатите от изборите в Русия ще повлияят на България и света?)

" Ние доказахме на себе си и на другите, че Путин не е нашият президент. Ние не сме го избирали ", сподели Навална за протестната акция " По обяд против Путин ", която се организира в неделя, последния ден на президентските избори в Русия, когато Путин бе избран отново за президент на страната. 

Руският президент Владимир Путин бе избран отново на поста с 87,28% от гласовете на създадените на 17 март в страната избори. Това демонстрират данни, оповестени през днешния ден на уеб страницата на Централната изборна комисия на Русия след обработването на 100% от изборните протоколи, съобщи ТАСС.

На второ място е претендентът на Комунистическата партия на Руската федерация Николай Харитонов, който е получил 4,31% от гласовете. Трети с 3,85% е Владислав Даванков, повдигнат от партия " Нова хора ", а четвърти - Леонид Слуцки от Либерално-демократическата партия на Русия, с 3,20%.

На този декор западните държавни управления едно след друго осъдиха безапелационната изборна победа на Владимир Путин, а Китай и Северна Корея поздравиха дългогодишния водач за продължаването на ръководството му с още един шестгодишен мандат, съобщи Ройтерс.

„ Изборният развой в Русия се състоя в условия на струпване на репресии против гражданското общество и всички опозиционни прояви против режима, съпроводени от още по-голямо стягане на рестриктивните мерки на свободата на словото и от запрещение на самостоятелните медии “, съобщи френското външно министерство. „ Условията за свободни, плуралистични и демократични избори не бяха изпълнени. “
Британският външен министър Дейвид Камерън съобщи, че вотът ясно е посочил „ дълбочината на репресиите “ в Русия

„ Путин отстранява политическите си съперници, управлява медиите и след това се прогласява за победител. Това не е народна власт “, съобщи ръководителят на дипломацията на Лондон.

Германски държавен представител съобщи, че канцлерът Олаф Шолц няма да поздрави Путин за преизбирането му, тъй като „ резултатите са били предизвестени “.

Кремъл отхвърля сходни рецензии и съобщи, че събраните от Путин 87% от гласовете, с които завоюва създадените в три дни избори, демонстрират, че съветският народ се сплотява към него.

Франция, Англия и други осъдиха събитието, че Русия провежда гласоподаване и в окупираните области на Украйна, които разгласи за анексирани по време на войната.

Това решение е „ следващото тъпчене на интернационалното право и Устава на Организация на обединените нации “, съобщи Париж и удостовери отхвърли си да признае съветските анексации и уговорката към „ суверенитета и териториалната целокупност на Украйна “.

Британският министър на защитата Грант Шапс съобщи в обществената мрежа „ Екс “, че „ Путин е откраднал следващите избори, само че няма да открадне Украйна “.

Говорител на Белия дом съобщи през вчерашния ден, че съветските избори „ явно не са нито свободни, нито почтени “. Президентът Джо Байдън към този момент не е коментирал.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че изборите в Русия нямат никаква легитимност.
„ За всеки по света е ясно, че тази персона (Путин) е просто болна за власт и прави всичко да ръководи вечно “, сподели Зеленски.

На другия полюс беше реакцията на китайския президент Си Цзинпин, който поздрави Путин, и сподели, че Пекин ще резервира тесния разговор с Москва за насърчаване на „ безграничното “ партньорство, за което те се споразумяха през 2022 година, директно преди Русия да нахлуе в Украйна.

„ Смятам, че под Ваше управление Русия сигурно ще може да реализира по-големи достижения в региона на националното развиване и създаване “, сподели Си в приветствената депеша, представена от формалната организация Синхуа.
Индийският министър-председател Нарендра Моди също поздрави Путин за преизбирането му, съобщи ТАСС.

„ Сърдечни поздравления на негово превъзходителство господин Владимир Путин по отношение на преизбирането му на президентския пост в Руската федерация “, написа индийският министър председател в обществената мрежа „ Екс “. „ Надяваме се да работим дружно за подсилване на тестваното във времето привилегировано стратегическо партньорство сред Индия и Русия в идващите години. “

Севернокорейският водач Ким Чен-ун също изпрати приветствен адрес, заяви държавната Корейска централна телеграфна организация (КЦТА).

Очаква се на днешното си съвещание в Брюксел министрите на външните работи на страните от Европейски Съюз да поддържат налагането на стопански наказания против няколко души, за които се счита, че са забъркани в унизителното отношение към Алексей Навални и гибелта на рецензия на Кремъл в арктическа наказателна колония, отбелязва Ройтерс.

„ Вотът в Русия беше избор без действителен избор “, съобщи при започване на срещата немският външен министър Аналена Бербок. „ Днес ще проправим пътя за наказания в подтекста на гибелта на Алексей Навални. “

Тези контрастни реакции извадиха на напред във времето геополитическите разломи в света, които станаха още по-големи след пълномащабното навлизане на Русия в Украйна, провокирало най-дълбоката рецесия в връзките със Запада след края на Студената война, отбелязва Ройтерс.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР