Юлиански календар е насловът на изложбата на Юли Шумарев в

...
Юлиански календар е насловът на изложбата на Юли Шумарев в
Коментари Харесай

Разлистваме Юлианския календар на Юли Шумарев

" Юлиански календар " е насловът на изложбата на Юли Шумарев в изложба " Възраждане в Пловдив. Творбите може да се прегледат онлайн, в салона на галерията, също по този начин на уеб страницата и на фейсбук страницата на арт салона до 25 март.
" Тръгнал от иконата, минал през наивизма, създателят си е основал безусловно персонален и автентичен изящен почерк. Иконообразните персонажи са сложени на напред във времето в доста персонални взаимоотношения, а светът към тях е ограничен до най-малко предмети. Общата атмосфера в картините е интимна и скромна. Всичко това спомага фенът да се концентрира върху лицата и да се оправи с тяхната особена магичност и иносказателност. Обикновено, в творбите, облиците са два и фенът неумишлено се оказва третият подобен, усетил тънката нишка на емпатия, обвила сетивата му ", отбелязва галеристката Краси Алексиева.
Юли Шумарев е роден на 9 юли 1969 година в Пловдив. През 1993 година приключва " Начална педагогика " в ПУ " Паисий Хилендарски ", със специализация " Изобразително изкуство ", при проф. Бисер Дамянов.
Негови картини са владеене на Българския културен център в Париж, ГХГ " Илия Бешков " в Плевен, както и на доста частни колекционери в България, Европа, Съединени американски щати и Канада.
Автор е на независими изложения, показани в България и Франция. Живее и работи в родния си град. Член е на неофициалната група " Art Box 69 ". Участвал е няколко пъти в Нощ на музеите и галериите с галерия в паметното заведение " Найлона ". През 2022 година излиза книгата му с къси разкази " Макгахански блусове и балади " от ИК " Жанет 45 ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР