ЮЛИАН АНГЕЛОВнароден представител от ВМРОГодини наред Сърбия води една антибългарска

...
ЮЛИАН АНГЕЛОВнароден представител от ВМРОГодини наред Сърбия води една антибългарска
Коментари Харесай

Сърбия иска да ни измести като лидер

ЮЛИАН АНГЕЛОВ
депутат от Вътрешна македонска революционна организация


Години наред Сърбия води една антибългарска акция и политика за асимилация на малцинствата, в частност на българското малцинство. Ежегодно при всички преброявания броят на българите в Сърбия понижава и това е вследствие на политиката, която страната води било под формата на напън, било под формата на това, че хората трябвало да защитят работните си места, както и с други способи, които сме виждали на Балканския полуостров. Затова и българите там не се преброяват.
Виждаме, че Ивица Дачич още веднъж си разрешава да предизвика българите и българското малцинство, че те имат всевъзможни права и те не се нарушават. Много добре знаем, че не е тъкмо по този начин. Тази провокация е следващата, освен това без България да е дала знак към сръбското държавно управление.
Мисля, че страната ни би трябвало да има по-твърда позиция, което ние от Вътрешна македонска революционна организация постоянно сме отстоявали, тъй като там единствено на книга се пазят правата на малцинствата. А действително българското малцинство е оставено да бъде асимилирано и да няма никаква вероятност пред младежите. Все още липсват преведени учебници на български в учебните заведения, където  живеят българи. Липсва икономическа политика за тези райони. Видяхме и интервенция от сръбска страна в избора на Национален съвет на българското малцинство. Те се намесиха и там, като сложиха комфортни за тях хора.
Явно задачата на тази политика е да се влошат връзките сред България и Сърбия и да бъде изместена България като водач, който страните от Западните Балкани припознават и като медиатор, който може да им помогне да изминат пътя и да влязат в Европейски Съюз.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР